• BIST 9079.97
  • Altın 2307.372
  • Dolar 32.3157
  • Euro 35.0355
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

KURTULMUŞ: " MEMUR ZAMMI EN AZ YÜZDE13 OLMALI”

KURTULMUŞ: " MEMUR ZAMMI EN AZ YÜZDE13 OLMALI”
HAS Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş Parti Genel Merkezinde Has Akademi Siyaset Okulu’nun açılışını yaptı. Kurtulmuş açılış öncesinde basın mensuplarına Memur zammı, Füze Kalkanı ve Yeni Anayasa Konuları ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Hükümetle zam pazarlığındaki memurun yanında olduklarını dile getiren Kurtulmuş, grev hakkı verilmediği için memur sendikalarının kolu kanadı kırık hale geldiğini ifade etti. Hakem heyetinin de kuvvetle muhtemel memura hükümetin verdiği teklife yakın bir teklif öngöreceğini belirtin Kurtulmuş, böylece sendikaların mücadelesinin kağıt üzerinde kalacağını, bu mücadelenin hiçbir pratik anlam ve sonucu olmayacağını kaydetti.

Kurtulmuş açıklamasını şöyle sürdürdü: "Memuru enflasyona ezdirmemenin ötesinde bir de refah payı var. Refah payı da o ülke enflasyonundan arındırılmış olarak ne kadar kalkındığını gösterir. Madem, milli gelir 10 bin 444 dolara çıktı, madem ki Türkiye resmi rakamlara yüzde 8,5 civarında kalkınmıştır. Enflasyon artı hadi bütün kalkınma payını almayın, onun yarısını alın, memurlara verilecek zammın yüzde 13 civarında olması lazım. Ancak böyle olursa memur geçen seneye oranla aynı alım gücüne sahip olur. Ama toplamda yüzde 7,5 zam verdiğiniz zaman memur bu seneki enflasyonun altında bırakmış durumda olursunuz. Alım gücü zayıflar, zor durumda kalır."

Türkiye'de son 10 yılda 500 milyar, yılda ortalama 50 milyar dolar iç borç faizi ödendiğini kaydeden Kurtulmuş, "Böylesine büyük bir parayı 36 bin aileye verebilmiş bu ülke ama memur zammı düşük bu anlaşılabilir değil. Bu yanlış bir siyasi tercihin ve yanlış ekonomik planın sonucudur. Biz memurların yanındayız."şeklinde devam etti.

"Türkiye, ilk defa memur sendikacılığının çıkmazda olduğunu gördü"

Kurtulmuş, 5 sendika temsilcisi, 5 hükümet temsilcisinden oluşan heyetlerle yürütülen görüşmelerin hükümetin verdiği teklife yakın bir teklifle sonuçlanacağını düşündüklerini söyledi. Kurtulmuş, "Kağıt üzerinde sendikalar mücadele etmiş olmakla birlikte sendikaların mücadelesini hiçbir pratik anlamı olmayacak. Türkiye, ilk defa memur sendikacılığının ne büyük çıkmazda olduğunu gördü. Memur sendikası hükümetle uyumlu bir şekilde görüşmeleri sürdürmeye gayret etti." dedi.


"Sendikalar hükümet teklifine karşı ne yapacağını bilmiyor"

HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, Türkiye'de memur sendikacılığının başından beri yanlış bir şekilde doğduğunu düşündüklerini söyledi. Memur sendikacılığının, yıllardır ihmal edilmiş bir alan olduğunu ifade eden HAS Parti Genel Başkanı, "Sendika kurulmuş, çok sayıda üyesi olmuş ama sendikalara grev hakkı vermeyince sendikalar kol kanadı kırık hale getirilmiş. Şimdi sendikalar hükümet teklifine karşı ne yapacağını bilemiyor." şeklinde konuştu.


Kurtulmuş: “Füze Kalkanı talihsiz bir NATO operasyonudur”

HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, Füze Kalkanı hakkında Hükümetin Kasım 2010’da “Füze Kalkanının komutası bizde olmalı” açıklamasından hemen sonra, “İncirlik’teki uçakların komutası kimde ise Füze Kalkanının komutası da onda olacak demiştik” hatırlatmasını yaptı.



Malatya'daki füze kalkanıyla ilgili görüşlerini aktarırken, geriye dönük gazete küpürlerini de gösteren Kurtulmuş, daha önce buranın yönetiminin Türkiye'de olacağının dile getirildiğini, ancak bugün bunun aksinin söylendiğini ifade etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Füze kalkanının komutası bizde olmalı. Eğer komuta bizde olmazsa biz bunu asla kabul etmeyiz'' dediğini hatırlatan Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: '' NATO zirvesinde Malatya'daki füze kalkanıyla ilgili nihai karar verildi. Kararda Türk hükümetinin bir dahili olmayacak şekilde komuta NATO merkezine bırakıldı. Şu anda komuta Alman komutanların elinde. Biz füze kalkanının bölge ülkelerine karşı kurulmasının Türkiye üzerine ilave bir düşmanlık çekeceğini savunduk. O zaman füze kalkanı İran'a karşı kullanılmayacak denildi. Bu turistlik amaçla kurulmadı. Bu kapsamlı bir bölgesel savaşın alt yapısını oluşturacak olan talihsiz bir NATO operasyonudur.'' Suriye politikalarını da eleştiren Kurtulmuş, ''Türkiye'nin Suriye ile arasının bozulduğu gibi muhaliflerin gözünden de düştüğünü'' söyledi.



“Yeni Anayasa için önümüzde 6 ay var”

Halkın Sesi Partisi (HAS) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu ve bunun için de 2012'nin son fırsat olduğunu söyledi. 2013'te Türkiye'nin bir seçim sürecine gireceğini belirten Kurtulmuş, "Bu süreçte kimse anayasa ile ilgili bir şey söyleyemez, konuşamaz, gerçekleştiremez. Gerçekçi olmak gerekir. Önümüzde anayasa için 6 ay var. Bu süreçte yeni anayasanın mutlaka gerçekleştirilmesi gerekir." dedi.

“100 bin kişi ile yapılan Anayasa Anketini yakında açıklayacağız”

Kurtulmuş ayrıca Türkiye'de birikmiş sorunların çözümü için ilk adımın yeni, çağdaş, özgürlükçü, demokratik ve katılımcı bir anayasadan geçtiğini vurguladı ve “ Biz parti olarak, Mart ayından beri çalışıyoruz. Arkadaşlarımız yaklaşık 100 bin kişi ile Anayasa Anketi yaptılar. Bunun da sonuçlarını çok yakında açıklayacağız” ifadelerinde bulundu.

Numan Kurtulmuş, basın toplantısının ardından HAS Akademi Siyaset Okulu'nun ilk dersini verdi. HAS Parti tarafından, 'yeni Türkiye'nin liderlerini yetiştirmek' amacıyla kurulan okulda haftada 3 gün, 15 saat olmak üzere 5 haftada 75 saat eğitim verilecek. Teorik ve pratik bir arada olsun diye 10'u akademisyen ve politikacı, 10'u da siyasetçiden oluşan 20 eğitimci, 5 hafta boyunca yaklaşık 50 katılımcıyı eğitecek.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39