• BIST 9125.16
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

Kurtulmuş Yapacak daha çok işimiz var

Kurtulmuş  Yapacak daha çok işimiz var
Kurtulmuş, "Tarihi dönemecin arifesindeyiz. 7 Haziran 2015 seçimleri, Türkiye'de sistem değişikliğinin başlayacağı dönem olacaktır" dedi.

Ünye Belediyesi ve AK Parti İlçe Başkanlığınca bir restoranda düzenlenen toplantıya katılan Numan Kurtulmuş, Orduve ülke gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

Ordu'da 30 Mart 2014 seçimlerinde AK Parti adına büyük başarı sağlandığını ifade eden Kurtulmuş, aynı başarının 7 Haziran seçimlerinde da ortaya konulmasını istedi.

Ünye Kültür Merkezi'nin yapılmasını, Tabakhane Deresi'nin ıslahını, Ünye Organize Sanayi Bölgesi'nin yeni bölgede tekrar ele alınarak en kısa süre içinde yapılmasını, Ünye ve bütün Ordu'nun büyükşehir olarak kentsel dönüşüm süreçlerini yakinen takip ettiklerini belirten Kurtulmuş, Ordu'ya AFAD üzerinden 20 milyon TL ödenek aktarılacağını söyledi.

"Tarihi dönemecin arifesindeyiz"

"Bir seçim öncesindeyiz, büyük tarihi dönemecin arifesindeyiz" diyen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

 "Şimdiye kadar Türkiye'de çok şey yapıldı. AK Parti hükümetlerinin 13 yıl yaptıklarını burada tek tek sayacak değilim. Yollar yapıldı, köprüler yapıldı, havaalanları yapıldı, Marmaray'lar yapıldı, üniversiteler açıldı, bunları sizler biliyorsunuz. Bunların hepsinin üzerinde 13 yıllık AK Parti hükümetinin en önemli başarısı, Türkiye'de devletin zihniyetinin değişmiş olmasıdır. Bir ülkede, hele bizim gibi sorunları çok büyük ve hedefleri de çok büyük olan ülkelerde devlete yaşatabileceğiniz en önemli başarı, en önemli değişiklik, devletin zihniyetinin değiştirilmesidir. Hatta amiyane tabirle devletin zihniyetinin değiştirilmesi deveye hendek atlatmaktan daha zor bir iştir. Alışkanlıklar vardır, teamüller vardır, o eski devlet yapısının kendisini milletten üstte gören bakış açıları vardır. Bunları değiştirmeniz çok zordur. Bana sorarsanız, 'AK Parti'nin en büyük başarısı nedir?' derseniz, yollardan, köprülerden, iktisadi başarılardan, onların yanında ve onların üstünde gerçekten devletin zihniyetinin ceberut devletten kerim devlete doğru dönmeye başlamasıdır."

"Yapacak daha çok işimiz var"

Kurtulmuş, ihtilallere alışmış bir Türkiye'den, devletin, milletin farklılıklarını tehlike ve tehdit olarak gördüğü bir Türkiye'den, milletin farklılıklarını zenginlik olarak gören bir Türkiye'ye doğru çok büyük mesafe alındığını belirterek, "13 yıl içinde Türkiye'de devleti milletten korumak üzere odaklanmış olan devlet zihniyeti, devletin bütün kapılarını millete açmak üzere kendisini yeniden kodlamış, yeniden tanımlamaya başlamıştır. Bunun çok somut göstergelerini görüyoruz" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39