• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

Kurtulmuş'tan önemli açıklamalar

Kurtulmuş'tan önemli açıklamalar
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, çözüm sürecinin tıkandığı yönündeki iddialara sert çıktı. "Hiç kimse sürecin önüne takoz olmaz" diyen Kurtulmuş, Bayık'ın sözlerini de 'taktik açıklamalar' olarak değerlendirdi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, çözüm sürecinin tıkandığı yönündeki iddialara sert çıktı. "Hiç kimse sürecin önüne takoz olmaz" diyen Kurtulmuş, Bayık'ın sözlerini de'taktik açıklamalar'olarak değerlendirdi.
VİDEO İÇİN TIKLAYIN
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, A Haber canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Çözüm sürecinin tıkandığı yönündeki iddialara yanıt veren Kurtulmuş, KCK Eşbaşkanı Cemil Bayık'ın tehdit içeren açıklamalarını da değerlendirdi.

Çözüm sürecinin tıkandığı yönündeki iddialara katılmadığını ifade eden Kurtulmuş, "Çözüm süreci bir günde ortaya çıkan bir süreç değildir. Meselenin bu noktaya gelmiş olmasında uzun süredir devam eden bir takım gelişmeler var, bir takım müzakereler var ama hepsinden daha önemlisi halkın iradesi var. Çok geniş bir kitle artık terör sorununun bitmesini istiyor. Halkın büyük iradesi çözüm istikametindedir. Hele ki; bu Doğu Anadolu'da ve Güneydoğu Anadolu'da yüzde 90'ların üzerindedir. Dolayısıyla bu irade devam ettiği sürece hiç kimse çözüm sürecinin önünde takoz olamaz, hiç kimse çözüm sürecinin tıkanması için herhangi bir söz eylem ve faaliyet içerisinde olamaz" şeklinde konuştu.

"BAYIK'IN SÖZLERİ TAKTİK AÇIKLAMALAR"

AK Partili Kurtulmuş KCK Eşbaşkanı Cemil Bayık'ın tehdit içeren açıklamalarına ilişkin ise, "Bayık'ın sözleri taktik açıklamalardır" diyerek şunları söyledi:

"Ben seçimlerden önce şiddet olayları yaşanabileceğini, PKK'nın yeniden silaha sarılabileceği söylemlerine ihtimal vermiyorum. Nihayetinde terör örgütü yıllardır bir takım militanları dağa gönderirken aşağıda toplumsal destek aldı. Yani oradaki halktan dağa çıkacak insanları bulabildiği için bunu yapabildi. Ama şimdi ortaya çıkan halkın iradesi çok net. Özellikle Doğu Anadolu'da ve Güneydoğu Anadolu'daki halk bu meselenin bitmesini istiyor. Onlar silahlara rıza göstermeyecekler."

"ÜÇ İRADE DEVAM EDİYOR"

"Bu açıklamaları dönemin şartları içinde söylenmiş, bir takım politik sözler olarak görmek gerekiyor" diyen Numan Kurtulmuş, "Siyasetin, hükümetin, Sayın Başbakan'ın sorunu çözme iradesi bir, terör örgütünün silahı bırakma iradesi iki, halkın da bu barış sürecine vermiş olduğu destek üç. Ben bu üç iradenin de devam ettiği devam ettiğini görüyorum. Bunlar taktik açıklamalardır. BDP'nin burada büyük bir insiyatif alması gerekiyor" diye konuştu.

Kurtulmuş, "Hükümet çözüm süreciyle ilgili adımlar atmaya samimiyetle gayret ediyor. Bundan kimsenin şüphesi yok herhalde" ifadesini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39