• BIST 9079.97
  • Altın 2324.473
  • Dolar 32.3318
  • Euro 34.8419
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

LAMA YAVRUSU ‘GÜNEŞ’İN DOĞUMUNUN ARDINDAN KEÇİLER DE YAVRULAMAYA BAŞLADI

LAMA YAVRUSU ‘GÜNEŞ’İN DOĞUMUNUN ARDINDAN KEÇİLER DE YAVRULAMAYA BAŞLADI
Türkiye’nin en büyük tematik parkı olan Kayseri’deki Harikalar Diyarı’nda bulunan Hayvanat Bahçesi’ndeki hayvanlar, doğal ortamlarına en uygun şekilde dizayn edilen bölümlerde yaşamanın keyfini sürüyor.

Ankara’daki Atatürk Orman Çiftliği’nde bulunan hayvanat bahçesinden transfer edilen hayvanlarla zenginleşen Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi, havaların sıcak geçmesi ve baharın etkisinin görülmesiyle birlikte yeni sakinlerine kavuşmaya başladı. Geçen ay lama yavrusu ‘Güneş’in dünyaya gelişinin ardından, hayvanat bahçesi sakinlerinden keçiler de yavrulamaya devam ediyor. Şu ana kadar 14 keçi yavrusu dünyaya gelirken, doğumların mart ayı ortasına kadar devam edeceği kaydedildi.
Tropikal iklimin hakim olduğu Afrika’daki ormanlarda yaşayan aslanlar ve değişik yerlerden getirilen kaplanlar da hayvanat bahçesinin mutlu sakinleri arasında. Yemek saatlerini artık ezberleyen aslanlar ve kaplanlar, kendilerine ayrılan tel örgülü açık alanda yemeklerinin verilmesini sabırsızlıkla bekliyor.
Bu arada hayvanat bahçesinin sevimli sakinlerinden deve kuşları da rahat ortamda yaşamalarının bir göstergesi olarak sıkça yumurtluyor. Hayvanat bahçesi yetkilileri, hayvanların stresli ve huzursuz oldukları zaman yumurtlama ya da üreme faaliyetlerinde de aksaklıklar görüldüğünü ancak Harikalar Diyarı’ndaki ortamda kendilerini mutlu ve huzurlu hisseden hayvanların doğal olarak yumurtlama ve üreme faaliyetlerine devam ettiklerini belirtti. Hayvanat bahçesindeki deve kuşlarından şimdiye kadar 13 yumurta aldıklarını belirten yetkililer, bu yumurtaları kuluçka makinesine koyarak deve kuşu üretimi de yapacaklarını söyledi.
Deve kuşu yumurtasının uygun ısıda 42 gün bekletilmesi sonucu yavruların dünyaya gelebildiğini ifade eden yetkililer, bir deve kuşu yumurtasının 26 tavuk yumurtasına eşit protein ve vitamin içerdiğini belirtti.
Bir deve kuşu yumurtası ortalama olarak 1 kilo 800 gram ile 2 kilo arasında geliyor. Bir deve kuşu yumurtası ile bir tavuk yumurtası yan yana geldiğinde, aradaki fark da açıkça görülebiliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39