• BIST 9099.63
  • Altın 2325.507
  • Dolar 32.3719
  • Euro 35.0404
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C

lazer tutan seyirci hakkında suç duyurusu

lazer tutan seyirci hakkında suç duyurusu
Galatasaray-Beşiktaş derbisinde 'lazer cihazı' ile Beşiktaşlı kaleci Tolga Zengin başta olmak üzere diğer Beşiktaşlı futbolcuların gözlerine lazer tutan seyirci hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na 5 sayfalık suç duyurusu dilekçesi sunan Beşiktaş taraftarı avukat Kemal Ozan Atak, 22 Şubat Cumartesi günü Türk Telekom Arena Stadyumu'nda oynanan maçta 'eşkali belli meçhul şüpheli' şeklinde belirttiği kişi hakkında Beşiktaşlı futbolcuların gözlerine lazer tutarak, futbolcuları taciz edici, görme yetilerini tehlikeye sokucu eylemlerde bulunduğu gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

'GÖZ İÇİN SON DERECE ZARARLI' 
Müsabakanın 38. dakikasında şüpheli taraftarın, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a göre yasak olarak seyir alanına yeşil renkte lazer soktuğu belirtilen dilekçede, “ 5 kilometre menzile sahip bilimsel olarak tartışmasız göz için son derece zararlı olan lazer cihazını direk kaleci Tolga Zengin'in gözlerine doğrultmuş ve oyuncunun gözlerinin zarar görmesi sonucu zorunlu olarak müsabakadan ayrılması sonucunu doğuran vakaların meydana gelmesine sebep olmuştur' denildi. Beşiktaş futbol takımının doktoru Ertuğrul Karanlık'ın devre arasında oyundan çıkan kaleci Zengin'in tutulan lazer neticesinde göremediğini söylediğine ilişkin açıklamalarına da yer verildi. Avukat Atak dilekçeye ek olarak, şüpheli eşkalini gösterir televizyon görüntü fotoğrafı, lazer cihazının insan sağlığı açısından zararlarına yönelik makale ve cihazın mesafe-etki çizelgesini de delil olarak sunuldu. 

'SİLAHLA KASTEN YARALAMA' SUÇLAMASI 
Beşiktaşlı futbolcu Tolga Zengin'in vücut bütünlüğünü etkileyici, gözünü yaralayıcı etki ve sonuçlarının ortaya konduğu ifade edilen dilekçede, “Görüntü kayıtları, tanık beyanları, uzman hekim açıklamaları ve bilimsel görüşler ortada bir 'Kasten Adam Yaralama' suçunun varlığını açıkça göstermektedir. Hayatın olağan akışında saldırı veyahut savunma amacı ile kullanılmayan, bu amaçlar için üretilmemiş lazer cihazının, eşkali belli şüpheli tarafından Beşiktaşlı futbolcu Tolga Zengin'e karşı fiilen saldırı ve gözlerine zarar verme kastı ile görme yeteneklerine engel olunması, lazer cihazının silah olarak kabul edilmesini zorunlu kılmaktadır' ifadelerine yer verildi. 

6 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİ VE 'SEYİRDEN MEN' 
Şüpheli hakkında Tür Ceza Kanunu'nun 'Silahla kasten yaralama' ve 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un 'Spor alanlarına yasak madde sokulması ve müsabaka düzeninin bozulması' maddesi gereğince toplam 2 yıl 3 aydan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılması talep edildi. Ayrıca şüpheli taraftar hakkında 'seyirden men' de talep edildi. Öte yandan 'seyirden men' cezası kişinin spor müsabakaları ve antrenmanları izlemek amacıyla spor alanlarına girişinin yasaklanması anlamına geliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39