• BIST 8995.6
  • Altın 2279.308
  • Dolar 32.327
  • Euro 35.02
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

LÖSEMİ HASTASI MİNİK EREN İYİLEŞİNCE KABE'YE GİTMEK İSTİYOR

LÖSEMİ HASTASI MİNİK EREN İYİLEŞİNCE KABE'YE GİTMEK İSTİYOR
7 YAŞINDAKİ LÖSEMİ HASTASI EREN İLİK NAKLİ BEKLİYOR

SONDAKİKA-HABERLER-AN-BE-AN-KAYSERİNEWS.COM-GOOGLE'DEN-TAKİP EDEBİLİRSİNİZ. FACEBOOK-TWİTTER SAYFASI TAKİP BEĞENİ MERKEZİ.

 

Kayserinews.com@Kayserinewscomtwittersayfamıztakip edebilirsinizTIKLAYIN,BEĞENİ,YAPIN-FACEBOOK-SAYFASI-HABER-TAKİP-SİSTEMİ .https://www.facebook.com/kayserinewscom-261415263889283/?fref=ts

 

 

İyileşinceye Kabe'ye gitmek istediğini söyleyen 7 yaşındaki lösemi hastası Eren Acar, sosyal medyadan açılan "Eren'lere Umut" sayfasından kendisini hayata bağlayacak olan iliğin sahibini bekliyor. 


Geçen yıl Haziran ayından bu yana tedavi gören ve Eylül ayında Akut Lenfoblastik Lösemi (ALL) teşhisi konulan 7 yaşındaki Eren Acar'ın kurtuluşu, kendisine uyacak iliğe bağlı. Babası Fatih Acar'ın sosyal medyadan açtığı "Eren'lere Umut" sayfasından, kendisi gibi olan çocuklar için de seslenen Minik Eren, "Sadece 3 tüp kan bizler için umuttur. Siz de bizler için umutsunuz." sözleri ile 4 günde yaklaşık 10 bin kişiye ulaştı. 

20160511aw743924_01.jpg

"İKİZİM EYMEN İLE DÖVÜŞMEYİ ÖZLEDİM"
Erciyes Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nde tedavi gören Minik Eren, hastanede kalmaktan çok keyif almadığını ve bir an önce iyileşip eve gitmek istediğini söyledi. Büyüyünce futbulcu olmak istediğini dile getiren Galatasaray tutkunu Minik Eren, "Hastane ortamında keyif almıyorum çünkü serum var, istediğin şeyleri yapamıyorsun. İyileşince Kabe’ye gitmek istiyorum. En çok da ikizim Eymen ile dövüşmeyi özledim" dedi.

"İLİK NAKLİ KORKULDUĞU KADAR ZOR DEĞİL"
Eren'in durumu hakkında bilgi veren 34 yaşındaki Kimyager Baba Fatih Acar ise, Şubat ayında sosyal medyadan kampanya oluşturulan Bade Bebek'in babası ile görüştükten sonra Eren ve aynı hastalığı taşıyan diğer çocuklar için benzer şekilde uygun ilik arayışına başlamaya karar verdiklerini ifade etti. Baba Fatih Acar sözlerini şöyle sürdürdü:


"Bir haftadır nakil protokolüne yönlendirildik. Eren ve Eren gibi çocuklar gerçekten çok ağır bir yükün altındalar. Biz de Eren ve arkadaşlarına yardımcı olmak adına, daha çok bilinçli ve aynı zamanda gönüllü kişilere ulaşmak adına bir kampanya yaptık. Sosyal medyada 'Erenlere Umut' adında bir grup kurduk. İki üç gündür 10 bine yakın üyemiz oldu. İnşallah Eren ve arkadaşlarının sayısını artıracağız.

Gönüllü ve duyarlı kişilerden isteğimiz herhangi bir kan merkezine gitmeleri ve iki tüp kan vermeleri. Bu kanla HLA doku analizine bakılıyor. Dokular uyar ise Eren için, başka çocuklar olursa onlar için ve başka ülkelerdeki çocuklar için de bu bir havuzda toplanıyor ve dönüş yapılıyor.

İlik nakli o kadar zor değil. Yarım saat süren, kesisi ve dikişi olmayan bir işlem. İğne ile alınıyor ve donör 3-4 saat dinlendikten sonra evine taburcu oluyor. Normal hayatına devam edebiliyor. Bilmediğimiz için insanlar korkuyor ama herhangi bir sıkıntısı da yok. İş başa gelmeyince de bilinmiyor maalesef. Daha önce Bade adında bir bebeğimiz vardı, onun için 3-4 kişiden yanıt alınmıştı. İnşallah Eren için de yanıt alınmasını bekliyoruz."

"BU GÜZEL ÇOCUKLARIN HAYATINI TEKRAR GÜZELLEŞTİRELİM"
İnsanların duyarlı olmasını beklediklerini dile getiren Anne Tuğba Acar da, "İsteğimiz bu kadar güzel çocukların hayatlarını yeniden güzelleştirebilmeleri için sadece birkaç tüp kan vermeleri. Umuyoruz herkes duyarlı olur ve yeniden eski günlerine hep birlikte döneriz" ifadelerini kullandı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39