• BIST 9079.97
  • Altın 2324.229
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9268
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Mahmut ARIKAN: ''Arakan'daki Zulme Dur Diyeceğiz''

Mahmut ARIKAN: ''Arakan'daki Zulme Dur Diyeceğiz''
Saadet Partisi Arakan'da Müslümanlara karşı işlenen insanlık dışı uygulamalar için Pazar Günü İstanbul Kadıköy'de 'Mazlumlara Destek, Zalimlere Lanet' mitingi düzenliyor
Son bir aydır Arakan’da yaşayan Müslümanlara karşı işlenen insanlık dışı uygulamalar sonrası harekete geçen Saadet Partisi Türkiye’den sessiz kalan Dünyaya ‘Zulme Dur Deyin’ diye haykıracak. 5 Ağustos Pazar günü İstanbul Kadıköy Meydanı’nda düzenlenecek olan Arakan’a destek mitingi saat 15:00’da başlayacak.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Mahmut ARIKAN, dünyanın birçok bölgesinde özellikle Müslümanlara karşı zulümlerin yapıldığına dikkatleri çekerek, “Filistin’den Moro’ya, Eritre’den Doğu Türkistan’a, Afganistan’dan Bangladeş’e, Keşmir’den Suriye’ye zulüm var, cefa var, işkence var. Ancak Arakan bölgesi, gidenlerin görenlerin, bir başka zulüm ve vahşete şahit olduğu bir yer. Burmada Arakanlı Müslümanlara yapılanlar bir başka yerle mukayese bile edilemiyor. Arakada Müslümanlar diri diri yakılırken her türlü zulme maruz kalmışken buna karşı biz ne yapabiliriz. Ya elimizle, ya dilimizle, ya da kalbimizle oradaki Müslümanların, mazlumların yanında olunabilir” dedi.
Osmanlı’nın bir mektupla zulümlere dur dediğini hatırlatan Arıkan, Türkiye’nin bu şartlarda böyle bir şeye gücünün yetmeyeceğini de söyleyerek, “Bu maalesef gerçekleştirilememektedir. Ellerimizle yaptığımız tek şey, ülkemizin çok kıymetli yardım kuruluşlarının doğrudan ya da dolaylı olarak Arakanlı mültecilere ulaştırdığı yardımlardır. Biz de Saadet Partisi olarak, İstanbul İl Başkanlığımızın organize ettiği “Mazlumlara destek zalimlere lanet” mitinginde 5 Ağustos Pazar günü, İstanbul Kadıköy Meydanı’nda sorumluluğumuzun gereği olarak toplanıyoruz. Arakanlı Müslümanların yanında zalimin karşısında olduğumuzu haykırmak için sıcağın altında, oruçlu bir halde buluşuyoruz. Mitingimiz, milletimizin yoğun katılımı, ile yapılan zulümlerin zalimin yanına kâr kalmayacağının bir göstergesi olacaktır. Müslümanların uyanma, ayağa kalkma vakti gelmiştir, oyunu bozma vakti gelmiştir. Pazar günü saat 15’te bu mitinge katılımdan daha hayırlı ve önemli işi olmayan bütün halkımızı miting meydanına bekliyoruz” diye konuştu.
“Ben insanım; vicdan taşıyorum, ruh taşıyorum, mazlumun yanında yer almak, adaleti gerçekleştirmek ve hepsinden önemlisi yüreğinde insanlık adına bir katre duygu kalmış olan bütün insanlarımızı Kadıköy Meydanı’na bizimle beraber sesimize ortak olmaya davet ediyoruz” diyen Saadet Partisi İl Başkanı Arıkan, topyekun insanlığın vicdanı olmak için bir araya geleceklerini söyledi. Kayseri’den otobüs kaldıracaklarını belirten Arıkan; detaylı bilgiyi İl Başkanlığımızdan alabilirler dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39