• BIST 8996.35
  • Altın 2281.403
  • Dolar 32.3252
  • Euro 35.0374
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

Mancini onu istiyorum

Mancini onu istiyorum
Galatasaray'ın İcra Kurulu Başkanı ve CEO'su Lütfü Arboğan, teknik direktör Roberto Mancini'nin Eskişehirspor'dan Tarık Çamdal'ı istediğini resmen açıkladı.

Galatasaray'ın İcra Kurulu Başkanı ve CEO'su Lütfü Arboğan, Kanaltürk 'te yayın yapan Lig Gecesi programına konuk oldu. Tüm merak edilen sorulara yanıt veren Galatasaraylı yönetici, Eskişehirsporlu Tarık Çamdal'ı Roberto Mancini'nin ısrarla istediğini açıkladı. 

İşte deneyimli yöneticinin sözleri:

"KURUMSALLAŞMA DEĞİL YENİDEN YAPILANMA"

"Sporu yönetmek ayrı bir uzmanlık. Spor kendine özel kuralları olan özel bir iş. Onun endüstrileşmesinden bahsediyoruz. O nedenle yönetimi zor. Bu kadar tartışmanın sebebi bu. Şirket mantığı ile yönetilmesi gereken bir yapı kulüpler ve 100'ü aşkın yıl tarihleri var. Bu iki vizyoun birleştirilmesi gerekiyor.

Galatasaray ile ilgili kurumsallaşmadan değil, yenien yapılanmadan bahsedebiliriz. Türkiye'nin en eski kurumlarından birisi G.Saray ve kurum olma bakımından bir sorunu yok Galatasaray'ın. Bu başkanımız döneminde başlayan bir çalışma. Ben bu yapıdan sonra başkan ve yönetim kurulundan sonra en yetkili isim durumundayım.

MANCINI'YE TERİM AÇIKLAMASI

"Mancini'ye Terim neden ayrıldığını açıkladık. TFF'nin hocamıza bir ilgisi oldu ve milli takıma hocamız evet dedi. Sosyal olarak bizim de hayır dememiz mümkün değildi. Mancini'ye bunu anlattık."

"Kaotik bir ortamdı. Ben polemiğe girmeyen bir insanım. O dönem olumsuz havayı normalleştirme çalışmalarım oldu. Kısmen başarılı oldum noktalar oldu. Fatih hocayla bir sorunumuz yok. Şu anda herkes arzu ettiği yerde galiba. Fatih hocanın şu anda milli takımda mutlu olduğuna inanıyorum."

"TFF ile Galatasaray arasında anlaşmazlıkla olmuşsa bunun kişisel olduğunu düşünmüyorum. Bu futbolun daha iyi olması üzerine fikir tartışması şeklinde çıktı. TFF Terim teklifini daha önce yapmalıydı. Bir tercih olacaktı. Keşke TFF sezon başlamadan bu isteği yapsaydı."

"Ben yokken de Galatasaray ve TFF arasında olmsuzluklar vardı. Bu olumsuzlukların başlangıcı Galatasaray'ın şampiyonluk kupasının verlmemeye çalışılması. O günün şartlarının detaylarıyla ilgili onlar adına konuşamam. Geçen sezon teknik direktörümüz sezonun 3'te 1'ini yönetemedi. Biz Galatasaray olarak uluslararası ve rekabete açık bir kurumuz. Yabancı kuralı tehşisini doğru koyup milli takımı yükseltirken, milli takımın da içinde bulunduğu kulüplerin yerelleştirilmemesi gerekiyor."

DROGBA İLE DEVAM...

"Drogba ile devam etmek istiyoruz. 1 yıl mı 2 yıl mı olur bilmiyorum, görüşeceğiz. O da burada çok mutlu ve kalmak istiyor."

"SNEIDER'E 25 MİLYON EURO VERSELER..."

"Manchester United'dan 25 milyon teklif gelirse satılır mı sorusuna cevap veren Arıboğan, "Hayır, Snejder sezon sonuna kadar bizimle olacak" diye cevap verdi."

"Tarık Çamdal hocamızın listesinde. Transfer bitmiş gibi lanse edildi. Eskişehirspor ile dost bir kulübüz. Bir ön protokol imzalamadık. Futbol ortamında konular speküle edilebiliyor. Mesut bey benim kişisel olarak dostum ve kulüp olarak da bir sorunumuz yok. Mancini'nin oyuncu ile olumlu fikirleri çıkınca Mesut beyle (Mesut Hoşcan) konuştum. Tarık bizim arzu ettiğimiz bir oyuncu; ama Eskişehirspor müsade etmediği sürece biz bir hamle yapmayız. Sneijder transferinde de biz böyle yaptık."

sporx

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39