• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

Mansur Yavaş'tan flaş açıklama

Mansur Yavaş'tan flaş açıklama
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek 15:30'da basın toplantısı yapacağını duyurdu fakat ekranlarını açan pek çok kişi Mansur Yavaş ile karşılaştı. Mansur Yavaş Ankara'daki seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini duyurdu.

30 Mart Ankara seçimlerini kazanan Melih Gökçek saat 15:30'da basın toplantısı düzenleyeceğini açıkladı fakat bütün kanallarda Mansur Yavaş'ın basın açıklaması canlı verildi. Mansur Yavaş düzenlediği basın toplantısında seçimlere şaibe karıştığını söyledi.

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan'ı Melih Gökçek'in basın toplantısı yapma kararının hemen ardından, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş konuştu.


İşte Mansur Yavaş'ın önemli açıklamaları:

2009 yılında da ben aday olduğumda elektrik kesilmesi ve benzer, tv yayınlarının kesilmesi gibi bir çok olayla karşı karşıya kalmıştık. Şimdi ise yine seçim akşamı nasıl olduğu anlaşılmaz bir şekilde, CİHAN hiçbir bilgi akışı sağlayamazken sadece AA’nın bilgi akışı sağlamasıyla AKP’nin önde olduğu algısı yaratılarak, sandık başındaki görevlilerin, sandık başlarını terk etmeleri amaçlanmıştır.

Seçimi kazanacağımızı hem televizyon belirttik ve sandık başından vatandaşların ayrılmamasını istedik. 30 Mart'ta ilgisiz seçim sonuçları gelmeye başladı. CİHAN'ın kimler tarafından hacklendiğinin ortaya çıkarılması lazım. AA nereden yönetildi? Seçim sonuçları Çankaya ve Yenimahalle'den sonra karıştı. Bu sonuçlara göre, oyların Çankaya ve Yenimahalle'den fazla oy beklentimiz vardı, birden bire veri akışı kesildi.

Ankaralılar seçimlere şaibe karıştığını düşünüyor. Biz bunun sonuna kadar takipcisi olacağız. İlçe seçim kurullarına başvuru yaptık ve bir çok yanlış tespit ettik. Bir oyumuzun bile boşuna gitmeyeceğiniz belirtmek istiyoruz. Sabahtan beri gençlerimiz müthiş bir şekilde oylarına sahip çıkıyorlar.

YSK'nın önünde çok sayıda vatandaşımız toplandı. Onlara buradan sesleniyorum Henüz YSK'ya müracaat etmiş durumda değiliz. Dolayısıyla YSK ile şuanda bir işimiz yoktur.

Çankaya gibi yerlerden sıfır oy aldık. Kısacası oylarımızı çaldırmayacağız. 

Oyların yeniden sayılmasını söylemedim. Şuan tutanaklara itirazımız var. Bu süreç çok çabuk biter. Şuan ilçe seçim kuruluna sandıklar bazında itiraz yaptık. 

Kesin tutanaklar Perşembe akşamı netleşecek. Gerekçeli tutanaklarımız reddedilirse, gerekirse oyların yeniden sayılmasını isteyeceğiz. İnsan Hakları Mahkemesine kadar gideriz. Seçimi kaybedersek de dünyanın sonu değil . Ancak Ankara'da seçim maalesef adil bir şekilde yapılmıyor. Ankara'nın hakkını kimseye yedirmek istemiyoruz. 


ANKARA'DA SEÇİM SONUÇLARI YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

Ankara'da seçim sonuçları yılan hikayesine döndü. CHP'nin adayı Mansur Yavaş ile AK Parti'nin adayı Melih Gökçek seçim gününden bu yana farklı zamanlarda zafer ilan etti. Gözler ise YSK'da. Mansur Yavaş, sandık sonuçlarına itiraz için başvuru süresinin bu akşam saat 17:00’ye kadar uzatılması için YSK'ya başvurdu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39