• BIST 8992.5
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

'MASANIN BİR UCUNDA ÖCALAN, DİĞER UCUNDA ERDOĞAN'

'MASANIN BİR UCUNDA ÖCALAN, DİĞER UCUNDA ERDOĞAN'
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Diyarbakır’daki kışlada Türk bayrağının bir gösterici tarafından gönderden indirilmesi olayıyla ilgili ''Bayrağın indirilmesine nasıl sessiz kalalım? Bayrak bir ülkenin onurudur namusudur'' dedi.

CHP Lideri Başbakan'ı sorumlu tutarak, ''O bayrağı oradan sen indirdin. Sen indirdin derken bunu ben değil Bülent Arınç söylüyor'' ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

CHP Lideri, Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki kışlada Türk bayrağının bir gösterici tarafından indirilmesini değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, 'Bir bayrağın indirilmesine ben nasıl sessiz kalabilirim, bu ülke nasıl sessiz kalabilir, o bayrağı dalgalandırmak için yüzbinlerce şehit verdik. Ne olursa olsun, bütün yurttaşlarıma sesleniyorum, bu değilmiydi daha düne kadar 'ben her türlü milliyetçiliği ayaklarımın altına aldım' diyen, milliyetçilik bayrak sevgisidir'' dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, TÜBİTAK'ın 'montaj' dediği ve Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği öne sürülen görüşmeleri saat, süre ve telefon numaralarıyla açıkladı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

''Kürt sorununun çözümü konusunda en tutarlı en sağlıklı çözümleri üreten parti biziz. 1989 Raporu'ndan bugüne kadar en tutarlı politikaları oluşturan parti biziz. Bugün haklılığımız çıktı ortaya. Kimsenin burnu kanamasın istiyoruz. Sorunları çözmek istiyoruz iktidar cesaret edemiyor ama biz aydınlıktan yanayız karanlıktan değil. Siyaset kurumu sorumluluk almak zorunda. Çözümün yolu neydi? Büyük bir toplumsal uzlaşmayı sağlamak. Siyaset kurumunu göreve davet ettik. Bu çerçevede bir metin hazırladık ve 6 Haziran 2012'de arkadaşlarımla birlikte AKP'nin kapısını çaldım. Yola çıktığımda dediler ki CHP çok büyük bir risk üstlendi. Evet çünkü biz kimsenin burnu kanamasın istiyorduk. Gelin konuşalım dedik. TBMM'de gelin konuşalım bir uzlaşma komisyonu kuralım.

'MASANIN BİR UCUNDA ÖCALAN, DİĞER UCUNDA ERDOĞAN'
Huzurlu bir ülke bütün sorunlarını çözmeye hazır bir ülkedir, işsizlik, terör sorununu çözen ülkedir. Olmadı neden çünkü iki taraf da birbirine güvenmiyor. Masanın bir ucunda Öcalan diğer ucunda Recep Tayyip Erdoğan. Ne konuştuklarını kimse bilmiyor. Samimi ve dürüst değiller. Millete hesabını veremeyeceğin angajmanlara girme. Girmiş olacak ki millete hesabını veremiyor.

'BARIŞ VE GÜVEN İKİZ KARDEŞ GİBİDİR'
Barış ve güven ikiz kardeş gibidir. Bir ülkede barışı sağlamak istiyorsanız güveni de sağlayacaksınız. Süreç düne kadar çok iyi gidiyordu. Merak ediyorum süreç iyi gidiyorsa bu insanlar niye dağa gidiyorlar? Bu ülkenin başbakanı ağlıyor. Gidin çocukları dağdan alın gelin diye. Başbakanlık makamı şikayet makamı değildir.

'BAYRAĞIN İNDİRİLMESİNE NASIL SESSİZ KALABİLİRİM'
Bir bayrağın indirilmesine ben nasıl sessiz kalabilirim, bu ülke nasıl sessiz kalabilir, o bayrağı dalgalandırmak için yüzbinlerce şehit verdik. Ne olursa olsun, bütün yurttaşlarıma sesleniyorum, bu değilmiydi daha düne kadar 'ben her türlü milliyetçiliği ayaklarımın altına aldım' diyen, milliyetçilik bayrak sevgisidir.

'BAŞBAKAN, CUMHURBAŞKANI SES ÇIKARMIYOR'
Bir askeri birlik düşünün. Tel örgülerden atlıyorsun, bayrak direğine çıkıyorsun, bayrağı indiriyorsun, alıyorsun, tekrar tel örgülerden geliyorsun bu tarafa. Başbakan ses çıkarmıyor, Cumhurbaşkanı da ses çıkarmıyor. Gazeteciler bana söylüyorlar, kıyameti koparıyorum, arkadan o da bağırıyor, 'vay efendim bayrak nasıl inermiş' diye.

BÜLENT ARINÇ'IN SÖZLERİNİ OKUDU, BAŞBAKAN'A YÜKLENDİ
Sen kimsin? Sana millet yetki verdi. Bayrak bir ülkenin onurudur namusudur. Bayrak inecek bunların hepsi seyredecek. Asker hesabını verecek demiş. O bayrağı oradan sen indirdin. Sen indirdin derken bunu ben değil Bülent Arınç söylüyor. Meclis'teki konuşması şöyle: 'Genelkurmay Başkanlığımızın açıklaması dikkatle okunmalıdır. Sabırla olayları takip ediyoruz. Eğer sabır olmasaydı, hükümetin siyasi iradesine bağlılık olmasaydı, bayrak direğine çıkmaya çalışıp, o bayrağı oradan yere indirmeye cüret eden insana cezası o anda verilebilirdi.'

Demokrasi gelecekse önce darbe hukuku gitmeli. Yüzde 10 seçim barajının olduğu bir ülkede barışı ve huzuru sağlayamazsınız. Lider sultasının kaldırılması lazım. Lider sultası varsa demokrasi olmaz. Paranoya var bana darbe yapacaklar beni indirecekler. Merak etme seni sandıkta indireceğiz.

TÜBİTAK'IN SES KAYDI RAPORU
TÜBİTAK'a hayvanat bahçesinden bir müdür atandı. Çocuklarıyla yaptığı konuşmanın gerçek olmadığını söylüyor montajdır diyor. Hayvanat bahçesi müdürünün verdiği rapor zamandan beri delil oluyor?''

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39