• BIST 8718.11
  • Altın 2243.296
  • Dolar 32.3313
  • Euro 35.1511
  • Kayseri 3 °C
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C

MAZLUMDER, MISIR’DA YAPILAN ZULMÜ KINADI

MAZLUMDER, MISIR’DA YAPILAN ZULMÜ KINADI
Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Sözcüsü Mazlumder Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, Mısır’da Müslümanlara karşı yapılan zulmü kınadı.
Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı açıklamayla Mısır’da darbecilerin Müslüman halka karşı yaptığı katliamı kınayan Ahmet Taş, “Orta doğunun bahtı kara ülkesi Mısır’da, ne yazık ki kan akmaya devam ediyor” dedi.
Memur-Sen konfederasyonu, Milli Türk Talebe Birliği, Mazlumder Kayseri Şubesi, birçok gönüllü kuruluş üyeleri ve vatandaşların katılıyla yapılan açıklamada, darbecilerin Mısır halkı üzerinde yaptığı zulmü kınayan Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Sözcüsü ve Mazlumder Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, “Mısırda 40 yıl süren darbe dönemi, bir noktada krallıkla değil, despotlukla geçen Hüsnü Mübarek dönemi, 1,5 yıl önce Mısır’da yapılan seçimlerle sona ermişti. Tüm dünyanın gözü önünde şaibeli olmayan ve adil seçimlerle seçilen Muhammed Mursi ancak bir yıl görev yapabildi. Hem Mısır içinde hem Mısır dışında bir yandan İslam düşmanı, bir yandan Müslüman Kardeşler düşmanı çevreler hemen harekete geçtiler. Zaten Mısır’da öyle bir düzen var ki ekonominin yüzde 80’i ordunun elinde, ordu da cuntacı, darbeci bir yapıya sahip. Bir yıl içinde ordu Amerika’nın, Arabistan’ın, Birleşik Arap Emirlikleri’nin, Körfez ülkelerinin, Avrupa Birliği ve İsrail’in desteği ile darbe yaptı ve meşru yollardan seçilen cumhurbaşkanını gayri meşru şekilde alaşağı ettiler'' dedi.
Mısır'da bugüne kadar halkı, Müslümanları dikkate almayan, her türlü gayri meşru emperyalist ve batılı güçlerle işbirliği yapmaktan çekinmeyen darbecilerin, Müslümanların direnişine razı olmadığını ifade eden Taş, ''Halkın, İslam’ın iktidara gelmesini hazmedemeyen cuntacılar, İslam düşmanlarıyla iş birliği yapmaktan çekinmeyen Sisi yönetimindeki ordu, bir yandan Amerika’dan, bir yandan Arabistan’dan, İsrail’den destek aldı ve meydanları boşaltmaları için 48 saat süre tanıdı ve bu süreye kendisi de uymayarak silahsız Müslümanlar üzerine ateş açtırdı. Bu ateş sonucu 100’lerce kişi hayatını kaybetti ve binlerce kişi de yaralandı” şeklinde konuştu.
Mısır darbecilerini Türk halkı adına şiddetle kınadığını dile getiren Taş, “Mısır darbecilerini ayrıca darbenin suç ortağı ve yardımcısı olan Amerika’yı, AB’yi, insanlık katili İsrail’i şiddetle kınıyoruz” ifadelerini kullandı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39