• BIST 8883.07
  • Altın 2238.645
  • Dolar 32.3358
  • Euro 35.0932
  • Kayseri 9 °C
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C

Mehmet Ali Şahin'den Aziz Yıldırım

Mehmet Ali Şahin'den Aziz Yıldırım
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, kurulan seçim hükümetini milli takıma, CHP ve MHP genel başkanlarını da Aziz Yıldırım’ın tavırlarına benzetti.

Karabük’ün Ovacık ilçesinde yengesi Fatma Şahin’in mevlid programına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. 25. Dönem AK Parti Karabük Milletvekili adayı Sedat Namal’ın da eşlik ettiği Şahin, 7 Haziran seçimlerinde tek başına iktidar çıkmamalarına rağmen en yakın rakiplerine 16 puan farkla birinci olarak çıktıklarını söyleyerek, “Tek başına iktidarı kaybetmiş olmak partimiz açısında 7 Haziran seçimlerinde hedefimiz büyük olduğu için pek başarılı görünmedik. Seçimlerden sonra koalisyon arayışları içinde olduk ve kamuoyu bunu takip etti, koalisyon kurulması mümkün olmadı. İlk defa 1961 ve 1982 Anayasalarında yer alan geçici hükümet modelini Türkiye’de uygulamakla karşı karşıya kalındı. Cumhurbaşkanımız, anayasanın tanımış olduğu bu hakkını kullanarak seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Bu tabi bir geçici hükümetin kurulması sürecine girdik. Ben geçici hükümeti Türkiye’de ilk defa uygulanıyor olmasına rağmen Milli takıma benzetiyorum. Milli takımlarda muhtelif kulüplerden davet edilen oyunculardan oluşur. Anayasada geçici hükümetin oluşumu ile ilgili siyasi partilerin oranlarına göre bu hükümette üye bulundurabileceklerini ve Bakan olarak bu kabine yer alacağı şekilde düzenlenmiş. Ama CHP ve MHP bu geçici hükümete üye vermem konusunda bir tavır sergiledi. Ben bunu milli takımlar teknik direktörlerinin herhangi bir takımdan oyuncu davet ettiği halde ’Ben Milli formayı giymeyeceğim, milli olmayacağım’ diye direnmesine benzetiyorum” dedi.

“TAVIRLARI AZİZ YILDIRIM GİBİ”
Şahin, CHP ve MHP Genel Başkanlarının açıklamalarını Aziz Yıldırım’ın tavrına benzettiğini de ifade ederek, “Geçtiğimiz hafta spor kamuoyunda Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın açıklaması damga vurmuştu ve ‘Ben Basketbol Milli takımına Fenerbahçe’den oyuncu vermeyeceğim’ demişti. Sebebini de açıklamıştı. Bunun gibi Milli hükümet diye değerlendirebileceğimiz seçim hükümetine siyasi partiler karşı çıkmamalıydı, kendi içlerinden davet edilen milletvekilleri olduğunda. Ben Devlet Bahçeli ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını Aziz Yıldırım’ın tavırlarına benzetiyorum. Biz Milli hükümete oyuncu vermeyeceğiz, biz bu hükümete geçici hükümete milletvekillerimizi göndererek Bakan yapmayacağız demeleri son derece yanlıştır” dedi.

“SİYASİ GELECEĞİNİ RİSKE ATARAK GELDİ”
MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in geçici hükümette yer almasını da değerlendiren Mehmet Ali Şahin, “Tuğrul Türkeş bana göre milliyetçilik nedir, Türkiye’ye ve dünyaya göstere göstere bu milli bir görevdir, bu milli forma reddedilemez diyerek geldi. Siyasi geleceğini riske atarak geldi ve bu milli formayı giydi. Herkese de milliyetçilik nedir onu gösterdi o bakımdan gerçekten kendini tebrik ediyorum. Babasının oğlu olduğunu gösterdi ve rahmetli Türkeş’te hiçbir milli görevden kaçmamış insandır. 1 Kasımda yeniden milletin önünde sandık konacak ve millet ne derse başımızın üstünde” ifadesinde bulundu.

“95 YIL ÖNCE DE ŞEHİT VERDİK GEREKİRSE ŞİMDİ DE VERECEĞİZ”
7 Haziran seçimleri sonrası artan terör olayları ve çözüm sürecini de değerlendiren Şahin, şunları söyledi:
“Silahların bırakılarak terör örgütü unsurlarının yurt dışına çıkmasını amaçlayan Türkiye’nin huzur ve sükunu için altılan önemli bir projedir. Bu proje başladıktan sonra ciddi adımlar da atıldı. 2013 Nevruzunda silahlı mücadele dönemi bitmiştir, silahlar bırakılacak, kim ne diyecekse artık siyaset yoluyla diyeceğini diyecek denmişti. Bundan sonra silahlar bırakılmamış hatta 7 Haziran seçimlerinden sonra yeniden terör örgütü Türkiye’min muhtelif yerlerinde eylemlerine başlamıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devlet özellikle Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde çokça görünen bu terör eylemlerini seyredecek değil. Vatandaşın güvenliğini sağlamak ve ülkenin huzurunu temin etmek için görevi neyse onu yapacak, şuanda onu yapıyor. Bu 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyoruz. Bu ülke toprakları için 95 yıl önce de şehit verdik gerekirse şimdi de vereceğiz ama bu terör örgütü amacına ulaşamayacak. Seçimlere doğru giderken seçim güvenliği açısında bir takım tereddütler olabilir. Güvenlik güçlerimiz, silahlı kuvvetlerimiz bu konuda seçimlerin güvenli bir şekilde yapılması için her türlü tedbiri alıyor ve almaya devam edecek. 1 Kasım seçimleri seçim mevzuatına uygun bir şekilde gerçekleşecek, millet iradesini sağlıklı bir şekilde ortaya koyacaktır, kimse merak etmesin. Bir taraftan demokratik sistemimiz yürüyecek, bir taraftan terörle mücadelemiz devam edecek. Bunlar Türkiye Cumhuriyeti Devletini mağlup edemeyiz ve bu ülkeyi bölemeyiz bu işten vazgeçelim değinceye kadar bu mücadele devam edecek.”

1 Kasım seçimlerinde aynı durum çıkmaması durumunda Türkiye’nin gidişatını nasıl görüyorsunuz yönünde bir soruya ise Şahin, “Eski Cumhurbaşkanlarımızdan rahmetli Süleyman Demirel’in dediği gibi ‘Demokraside çare tükenmez’. Millet iradesi ortaya çıkar ona göre siyasi partiler hareket eder. Biz 1 Kasım seçimlerinde yeninden iktidara gelmek için halkımıza neler plandık bunları paylaşacağız. Halkımız 7 Haziran seçimlerinden sonra bu yaşananlardan da sonuçlar çıkarır. 16 yıl süreyle ülke bir koalisyon yaşamadı. İlk defa oy kullanan gençler o dönemde 2 yaşındaydı ve koalisyon nedir bilmiyordu. Koalisyon sonucunun Türkiye’ye neler getirir neler götüreceğini mukayese edecek durumdalar şimdi” cevabını verdi.
Şahin, 3 dönem kuralının kalkması ile ilgili olarak yeniden aday olup olmayacağı yönde bir soruya ise, “Partimizden aday adayı olmak isteyenler Perşembe gününe kadar müracaat edebilir. Bende oraya tabiyim. Perşembe gününü bekleyeceğiz” açıklamasında bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39