• BIST 9079.97
  • Altın 2323.296
  • Dolar 32.3427
  • Euro 34.8336
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Mehmet Özmen: Provokasyon Yok, Linç Var

Mehmet Özmen: Provokasyon Yok, Linç Var
İstanbul Barosu'nun Olağanüstü Genel Kurulu sırasında, baro yöneticileri ve bazı avukatlar tarafından darp edilen Akit Gazetesi Muhabiri Mehmet Özmen yere yığılarak hastaneye kaldırılmıştı. Bu olaydan sonra Akit Gazetesi yayın kurulu üyeleri İstanbul
Berat Erkök / Haberevet Özel


İstanbul Barosu Genel Kurul toplantı salonunda darp edilen ve ölümden dönen Özmen bu olaylar sonrasında HaberEvet’e özel açıklamalarda bulundu. Üç gündür Türkiye gündeminde olan Özmen, yaşanan olayın görüntülere yansımayan gerçeklerini anlattı. Kesinlikle provokasyon gibi bir amacının olmadığını belirtenÖzmen, “bu tür saldırılar bizi yıldıramaz” dedi.


Provokasyon amacıyla kürsüye çıktığı söylenen Mehmet Özmen'e bu iddialara yanıt verdi.

Özmen: "Kesinlikle provoke etme gibi bir amacım yoktu. Bir gazetecinin görevi bir olayı takip etmek ve haber yapmaktır. Bizim de bundan farklı bir amacımız yoktur. İddia edildiği gibi bir provokasyon varsa bile bu şahsım tarafından değil sayın Kocasakal ve hukukçu vesayeti olduğu iddia edilen kişiler tarafından yapılmıştır. Benim orada yaptığım tek şey sahnede fotoğraf makinamla çekim yapmaktı. Benim provoke ettiğimi söylüyorlar ama herhangi bir küfür, hakaret ya da provokasyona yönelik bir tutumumu görmüşler mi? Kayıtlarda öyle bir görüntü var mı? Zaten yayınlanan görüntülerin çoğu cımbızlanarak seçilmiş görüntülerdir. ÜnitKocasakalın iki kameramanı iki kamareyla bütün olayları çekmiştir. Kocasakal ve ekibi asıl provakasyonu kimin yaptığını görmek istiyorsa elindeki görüntüleri kamuoyuyla paylaşsın. O görüntüler ortaya çıkarsa gerçekler daha net görülecektir." dedi.


Olayları Mehmet Durakoğlu Başlattı

Darp edilen gazeteci Mehmet Özmen sözlerine söyle Görüntüler cımbızla çekildiği için benim kürsüdeki anım ekranlara yansıyor. Bir gazetecinin kürsüde konuşması ya da o kürsüye el koyması mümkün olabilir mi? Orada bir çok gazeteci vardı. Ben onlardan bir adım önde fotoğraf çekiyordum. O sıra da divan başkanı ve sayın Ümit Kocasakal’ın yardımcısı Mehmet Durakoğlu elleriyle bizzat beni hedef göstererek sahneden inmemi istediler. Fakat Kocasakal’ın yardımcısı Mehmet Bey hiçbir görüntüde yok. Olayları ilk başlatan Kocasakal’ın yardımcısı Mehmet Durakoğlu’dur. Durakoğlu üzerime büyük bir hışımla yürüyerek olayın fitilini ateşlemiştir. Eğer görüntüler kesilmemiş olsa herkes herşeyi daha net görebilecek. Fakat hiçbir basın-yayın organın da bu görüntüler yok. Bunların yayınlanmasıyla kendi çirkinliklerini, provokasyon olmadığını ve kürsüyü işgal etmek gibi bir amacımın olmadığını görecekler.


Mehmet Durakoğlu’nun emir ve işaret etmesiyle beni sahneden indirmeye çalıştılar, çekiştirerek taciz ettiler. Benim kürsüye gitmemdeki tek amaç sesimi duyurabilmekti. Bakın bana saldırıyorlar, yardım edin demek için kürsüye gittim. Ama kürsünün öncesi var, görüntüler yayınlansa her şey çok net anlaşılacak.




Sadece 1 Kişi yardım Etti, Onu Bulmak İstiyorum


Bana yapılan linç girişimi sırasında bir kişi hariç kimse yardımcı olmadı.Bir kişi ise bir taraftan tekmelerle bana vuruyordu bir taraftan da kameralar önünde yardımcı oluyorum havasındaydı. Özellikle bana yardım eden o kişiyi çok merak ediyorum . Binlerce kişinin arasında sadece bir avukat, gerçek bir avukat bana yardımcı oldu. Bu avukat beyaz saçlı uzun boylu biriydi. Sedyedeyken bile ceketini çıkartarak yastık olarak başımın altına koydu. Haberevet aracılığı ile kendisini bulabilirsem ya da bana ulaşabilirse kendisine teşekkür etmek istiyorum. O avukat olmasaydı ve ben bağırarak insanlardan yardım istemeseydim kesinlikle linç ediliyordum. Kör noktada olan kısımda hiçbir kamera yoktu ve ben sürekli orada tekme yiyordum. Sonrasında beni salondan zorla, yaka paça koridora çıkarttılar. O esnada kaydedilen 4-5 dakikalık bir görüntü ortalıkta yok. Korkunç anlar yaşadım. “Vur Vur”, Katile Vurun” sesleri geliyordu. Ne katilinden bahsediyorlar anlamadım.
Bu sebepten ötürü görüntüler gerçeği yansıtmıyor. Bazı medya organlarını iki yüzlülük yapmak yerine, vicdana insafa davet ediyorum.



Şahsıma ve Akit'e Yapılan Bir Saldırıdır

Başıma çok darbe aldım ve göğsümde ağrılar var bu yüzden İstanbul Barosu önündeki protestoya katılamadım. Ama gitmeyi çok isterdim. Benim yerime kurumdan arkadaşlar giderek gereğini yaptılar. Akit Gazetesi bu ülkenin kazanılmış en ciddi değerlerini üzerinde taşıyan bir kurum ve ben burada çalışmaktan dolayı onur duyuyorum. İstanbul Barosu’nda yapılmış saldırı benim şahsıma değil Akit’e karşı yapılmış bir saldırıdır. Yayın kurulu üyelerimiz, çalışma arkadaşlarımız ve destekleyenler bu saldırıyı lanetlemek adına ve şahsıma destek vermek amacı ile Baro önüne siyah çelenk bıraktılar. Sizin aracılığınızla beni arayarak, sosyal medya ortamından bana mesajlarıyla ulaşarak destek veren tüm okuyucularımıza, sivil toplum kuruluşlarına hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum. Bu olay sonrasında gazetemizin ne kadar çok sevenlerinin olduğunu daha net anlamış oldum.


Bu Saldırılar Bizi Yıldıramaz

Ben 10 yıldır sarı basın kartı taşıyan bir gazeteciyim. Bu tür olaylara alışkınım. 28 Şubat sürecinde de buradaydım, kalaşnikoflarla tarandığında da buradaydım birçok olayda buradaydım ve bunların hiç biri beni yıldırmadı. Bu olayda yıldıramaz.


Hakkımızı Arayacağız

Bundan sonraki süreçte Kocasakal ekibinin yaptığı gibi mahkeme basmayacağız ya da bir avukatı dövmeyeceğiz. Biz gazetecilik yapmaya devam edeceğiz. Hakkımızı yasal yollardan arayacağız. Bana saldıranlar bundan sonra haber yapmayacağımızı ya da gerçekleri yazmayacağımız zannediyorlarsa çok yanılıyorlar. Biz yine İstanbul Barosu’nun tüm haksızlıklarının karşısında olmak için haberlerimizi yapacağız. Güzel faaliyetleri olursa onları da duyuracağız. Ama kurumuma yapılan saldırının hesabını sormak için tüm hukuki yollara başvuracağım.

Berat Erkök / Haberevet Özel
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39