• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

Melih Gökçek'ten Gezi Parkı Eylemcilerine Açık Kapı

Melih Gökçek'ten Gezi Parkı Eylemcilerine Açık Kapı
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın Twitter üzerinden tartıştı. Sendikaların greve gidip gitmemesi konusun anlaşmazlığa düşen Melih Gökçek ve Gökhan Günaydın uzun süre tweetleşti. Melih Gökçek, Az
Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası, 'tüm yerel yönetim ve emekçilerini bu baskıcı, otoriter ve hukuk tanımaz hükümete karşı mücadeleyi ortaklaştırmaya ve yükseltmeye çağırıyoruz' açıklaması geldi.

TÜM BEL-SEN'e, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden, 'eylemlere katılanı devlet memurluğundan çıkarırız' yanıtı geldi.

Belediye Başkanı Melih Gökçek imzalı genelgede, dün akşam saatlerine kadar pişmanlıklarını bildirenlerin ise affedileceği kaydedildi.

Büyükşehir, ASKİ ve EGO'nun tüm birimlerine gönderilen Melih Gökçek imzalı genelgede, belediyede dağıtılan bildiride belediye önündeki eylem ve greve çağrı suçlarının fiilen işlendiğine ve devlet memurluğundan çıkarma cezası gerektiren 657 sayılı Devlet Memurları kanununun 125'inci maddesine birebir uyduğuna dikkat çekildi.

Bu fiillere katılanlar hakkında yasal işlem başlatıldığı ifade edilen genelgede, "Ancak iş barışı ve demokratik anlayışımız gereği bu fiile ilk anda katılan kişiler 5 Haziran akşamına kadar pişmanlıklarını bildirmeleri halinde yasal işlem yapılmayacaktır. Fiile katılıp pişmanlık bildirmeyenler ile işe gelmeyerek iş barışını siyasi ve ideolojik olarak sabote eden memurlar hakkında 657 satılı kanunun 125/E maddesi gereğince yasal işlem yapılarak devlet memuriyetinden çıkartılacaklardır" denildi.


'SENİ DE ATARIM' TEPKİSİ

Öte yandan konuyla ilgili Melih Gökçek ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın arasında Twitter'da bir tartışma yaşandı.

Günaydın'ın, 'Melih Gökçek Genelgesi: Ankara BŞB, ASKİ ve EGO'da eyleme katılanlar işten atılacak. Elinden gelse tüm "çapulcuları" kentten atacak' mesajına yanıt, 'Gökhan Bey 657 sayılı kanuna göre siyasi grev yasaktır. İnsanları kanuna karşı gelmeye teşvik ederek suç işliyorsunuz...' dedi. Ardından da 'Bilesin ki sen de Büyükşehir'de çalışsan ve greve katılsan seni de atarım' yanıtı geldi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39