• BIST 9079.97
  • Altın 2320.484
  • Dolar 32.3655
  • Euro 34.9623
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç:

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç:
YEŞİLYURT MAHALLESİNDE SONDAJ KUYUSU VE KAPALI SULAMA KANALI

 Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak ilçe sınırları içerisinde yer alan bağ ve bahçelik alanlarda sulama suyuna önem verdiklerini bu amaç ile beton sulama kanalları inşa ettiklerini söyledi. 
Kıranardı ve Hisarcık Bölgelerin bağ ve bahçe sulama kanallarını beton ark şeklinde düzenleyerek su kaybını önleyerek su miktarını da artırdıklarını belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, yeşillikler içinde şirin bir yerleşim alanı olan özellikle yaz aylarında bağ ve sayfiye alanlarına taşınılması ile nüfusu artan Yeşilyurt bölgesinde sulama kanalları inşa ettiklerin kaydetti.
Yeşilyurt Mahallesinde Sondaj kuyusu ile kapalı sistem sulama boru hattı yapıldığını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç “Melikgazi İlçesi geniş bir arazi üzerinde kurulmuş olup, örnek bir şehirleşme sergilediği gibi Erciyes Dağının eteklerinde kurulmasının avantajı olan bağ ve bahçelik bir araziye de bağrında taşımaktadır. Bu bağ ve bahçelik alanlar özellikle yaz aylarında meyve ve sebze yetiştiriciliği için çok önemlidir. Meşhur Gesi bağları, Cevizleri, gilaboru bu bölgeye has meyvelerdir. Bu alanlardaki bölgesel ürünleri korumak, geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacı ile sulamaya büyük önem veriyoruz. Bu amaç ile Yeşilyurt Bölgesinde sondaj kuyusu açtık çukan suyu kapalı sulama borusu ile taşıyarak tarım alanlarına ulaştırdık. Sondaj kuyusu ile saniye de 18 litre su çıkarıyoruz. Günlük 150 dönüm arazi sulanabilecektir. 1500 metre uzunluğundaki kapalı sulama hattı yaparak 22 noktada su tahliye kanalı döşenmiştir. Dolayısı ile artık Yeşilyurt’ta sulama suyu artık sorun olmaktan çıkarılmıştır “ dedi.
Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, ilçe sınırları içerisinde yer alan bağ ve sayfiye alanlarında sulama suyuna kanal inşa ederek hem kaçakları önlediklerini hem de miktarını artırdıklarını ayrıca sondaj yaparak daha çok alanın sulanmasına imkan tanıdıklarını sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39