• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç,:

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç,:
Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi’nde enerji nakil hattı çalışması

KAYSERİNEWS.COM KAYSERİ'NİN EN ÇOK TAKİP EDİLEN HABER SİTESİ GOOGLE'DAN-GÜNLÜK KAYSERİ'DE YAŞANANLARI KAYSERİNEWS.COM'DAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Mimarsinan Organize Sanayi bölgesine enerji nakil hattı için çalışma yaptıklarını ve bu yönde imar planlında plan tadilatı gerçekleştirdiklerini söyledi. 


Enerji nakil hatlarının şehir içinden geçmesinin son derece tehlikeli olduğunu belirten Başkan Memduh Büyükkılıç “Şehir dışında diye yapılan ancak zaman içerisinde yerleşim alanları içerisinde kalan enerji nakil hatlarına yeni çözümler getiriyoruz. Bu çalışmayı yaparken imar planlarındaki yerleşim alanlarını koruduğumuz gibi çevre ve doğaya da zarar vermiyoruz. Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi günden güne gelişmekte ve gelecekte büyük yatırımları barındıracak bir bölgedir. Bu açıdan hem sanayicinin yatırımına destek olmak hem de ekonomiye katkı sağlamak için bir çalışma yaparak enerji nakli hattı için imar planında değişiklik yaptık. Bu çalışma ile enerji israfı önlenmiş olacak, yerleşim alanından geçmesi önlenmiş olacak, sanayi gelişimine destek verilerek istidam sağlanacak ve ekonomiye katkı sağlanacaktır. Belediye öncülüğünde gerçekleştirilen bu çalışma bölge halkı için çok önemlidir. Bu çalışma ile hem alan kazanılacak, hem enerji kaybı önlenecek hem de insan hayatı için tehlike ortadan kaldırılacaktır “ diye konuştu.
Açık alanda nakil edilen enerjide kayıp meydana geldiğini bu çalışma ile enerji kaybının da önleneceğini dolayısı ile ekonomik bir kazançta elde edileceğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, nakil hattının işinin belediye, TEDAŞ ve Mimarsinan Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirileceğini kaydetti.
Başkan Memduh Büyükkılıç, enerji nakil hattının bölge halkı için büyük bir sorun oluşturduğunu ancak belediyenin öncülüğün de yapılan çalışma ile bunların sona ereceğini sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39