• BIST 8766.62
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • Kayseri 9 °C
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C

MELİKGAZİ BELEDİYESİ 6000 KİŞİLİK AŞURE DAĞITTI

MELİKGAZİ BELEDİYESİ 6000 KİŞİLİK AŞURE DAĞITTI
HUNAT CAMİİ ÖNÜNDE 6000 KİŞİLİK AŞURE İKRAMI

4.jpg

Melikgazi Belediyesince bütün açılış, temel atma ile diğer sosyal ve kültürel etkinliklerde geleneksel hale getirilen Aşure İkramı, bugün Hunat Camisi önünde kalabalık bir vatandaş topluluğunun katılımı ile gerçekleştirildi.

 

Vatandaşlara Bizzat Aşure İkramında Bulundu...

12 çeşit gıda malzemenin bulunduğunu ve 6 kazanda pişirilen yaklaşık 6000 kişilik aşure ikramının vatandaşlar tarafından büyük bir ilgili ile karşılandığını belirten Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, vatandaşlara bizzat dağıtım alanında kepçe ile aşure ikramında bulunarak onlarla sohbet etti esnaf ziyaretlerinde bulundu.

 

12 Çeşit Birbirinden Farkı Madde Birleşmesinden Tatlı Oluşuyor...

Bugün Muharrem ayının 10. Günü olduğunu zaten aşure ‘nin kelime anlamının da 10 olduğunu ve Aşure gününde ikram etmenin birlik ve beraberliğe, sıkıntıların giderilmesine vesile olması temennisinde bulunan Başkan Büyükkılıç ”Bugün ilk gün mümkün olduğunca semtlerde aşure dağıtımını gerçekleştireceğiz. Bugün Hunat Camisinin doğu ve batı kapıları olmak üzere iki ayrı yerde 6000 kişilik aşure ikramında bulunduk. 12 çeşit birbirinden farklı maddeyi bir kazanda birleştirerek, tatlı bir ürün elde ediyoruz. Bu farklılık bir araya gelerek bir güzellik ve tatlılık oluşturmasından mana çıkarmalıyız. Tıpkı Anadolu kültür ve miras zenginliğinin bir araya gelmesi gibi. Bu bir sosyal paylaşımdır. Birlik ve beraberliğimizin harcıdır. Bu tür sosyal paylaşım ve dayanışma etkinliklerimiz devam edecektir” dedi.

Her Yıl Geleneksel Hale Getirilen…

         Dağıtılan aşureleri afiyetle yiyen vatandaşlarda Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç’ a teşekkür ederek, Melikgazi Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan bu organizasyonun her semtte yapılmasının çok olumlu bir etkinlik olduğunu ifade ettiler.

 

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, daha sonra çarşı esnafını ziyaret ederek,sohbet edip,gönüllerini alarak,esnaflara ve bölgede alış veriş yapan vatandaşlara da Aşure ikramında bulundu.

         Şehrimizde misafir olarak gelen Bursaspor taraftarları da Melikgazi Belediyesi’nin geleneksel ikramı olan Aşure’den alarak, bu anlamlı günde böyle bir etkinlik gerçekleştiren Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkür ettiler.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39