• BIST 8718.11
  • Altın 2246.931
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1867
  • Kayseri 5 °C
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C

Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi Üyeleri Kitap Fuarında

Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi Üyeleri Kitap Fuarında
Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi Üyeleri, Kayseri 3. Kitap Fuarını ziyaret etti.

Ülke çapında yayın kuruluşu olan 93 yayınevinin katıldığı ve Kayseri 3. Kitap Fuarına yoğun ilgi gösterilmesinin memnuniyet verici olduğunu belirten Çocuk Meclisi Üyeleri, bu tür kitap fuarları ile hem yeni çıkan eserleri öğrenmiş olduklarını hem de indirimli kitap alabildiklerini söyledi.
Melikgazi Belediyesinin eğitim ve eğitimcinin dostu gerçekleştirmiş olduğu yatırım ve hizmetler ile kültür ve sanatın adeta merkezi olduğunu hatırlatan Başkan Büyükkılıç, “Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi Üyelerimiz Kayseri Kitap Fuarını gezerek hem yazarlarımız, hem yayın evleri sahipleri ile hem de ziyaretçiler ile sohbet etme imkânı buldular. Bu kadar yoğun ilgi gösterilmesinin çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Son yıllarda artık okumaya meraklı ve öğrenme hevesi dolu bir nesil yetişiyor. Sorgulayan ve soran sonuçta düşünen ve yorum yapan bir nesil toplum dinamiklerini ayakta tutar. Bu açıdan Kayseri Bölge Şehir olarak önemli bir görevi üstenmiştir. Çünkü bu kadar yayın evinin iştirak etmesi Kayseri için bir kazançtır. Kayseri halkının yanında komşu illerden gelen yoğun bir okuyucu kitlesi olduğunu. ” dedi.
Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi olarak edebiyat, şiir ve öykü dinletileri düzenlediklerini, yarışma düzenlediklerini hatırlatan Çocuk Meclisi Üyesi Sena Solakcan ise, “Kayseri Kitap Fuarını gezerek yazarlar, yayın evleri sahipleri ile sohbet etme imkânı bulduk. Özelikle gezenlerin genç kitle olması ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterilmesinin çok anlamlı olduğunu düşünüyoruz. Okumaya meraklı ve öğrenme hevesi dolu bir nesil yetişiyor. Kayseri şehrinde kitap fuarının açılması ve bunun geleneksel hale gelmesi ilimiz ve bizler için sevindiricidir. Bol bol kitap aldık. Bize bu imkânı sağlayan Melikgazi Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederiz.” diye konuştu.
Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi Üyeleri, 3. Kayseri kitap fuarını gezerek bol bol kitap aldılar ve çıkışta hatıra fotoğrafı çektirdiler.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39