• BIST 9079.97
  • Altın 2324.114
  • Dolar 32.3616
  • Euro 34.9438
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C

MELİKGAZİ BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİSİNDE SEÇİM HEYECANI

MELİKGAZİ BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİSİNDE SEÇİM HEYECANI
Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi, Meclis Başkanlık seçimi, Tiyatro Salonunda yapıldı. Büyük heyecana sahne olan seçimde

Tarık ve Rumeysa Mut ikiz kardeşler başkan adayı başkan olabilmek için yarıştılar. Yapılan oylamada 508 oy alan Tarık ve Rumeysa Mut ikiz kardeşler Çocuk Meclisinin 2015-2016 eğitim öğretim döneminde başkanlığına seçildiler. 
Binlerce çocuğu kucaklıyoruz…
Kurulduğu günden bu güne kadar binlerce çocuğa ev sahipliği yaparak onlara kucak açan Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisinden bugün her zamankinden farklı bir heyecan yaşandı. Günler öncesinden başlayan başkanlık yarışı Tiyatro salonunda yapılan seçim ile sona erdi. 5 başkan adayının kıyasıya mücadelesine sahne olan seçimlerde ilk olarak başkan adayları tek tek kürsüye çıkarak yapacak çalışmalarını sıraladılar. Başkan adayları ile birlikte, onları destekleyen arkadaşlarının yanı sıra solunda bulunan velilerde bu büyük heyecana ortak oldular. Konuşmaların ardından 1144 üye tek tek yeni başkan ve yardımcılarını seçmek için oy kullandılar.
Yapılan oylama sonucunun ardından Çocuk Meclisinin yeni başkanı üyelerin 508’sinin oyunu alan ikiz kardeşler Tarık ve Rumeysa Mut oldular. Başkan yardımcılıklarına ise 258 oy alan Ömer Faruk Kımıç ve 168 oy alan Necdet Buğra Bağış ve 150 oy alan Barış Kükükçü seçildiler.
Başkanlığa seçilen iki kardeşler Tarık ve Rumeysa Mut sonuçların ardından büyük sevinç yaşarken, başkan adayları ise seçimi kaybetmenin üzüntüsü yaşadılar.
2015-2016 eğitim öğretim döneminde Çocuk Meclisi Başkanlığını yürütecek olan Tarık ve Rumeysa ikiz kardeşler “Bize oy veren vermeyen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. El birliği içerisinde çok güzel faaliyetler yapacağız. Çocuk Meclisini daha ileri sevilere taşımak için, seçim öncesi verdiğim vaatleri ilerleyen zamanlarda tek tek yerine getireceğiz. Biz çocuklara kucak açan ve bizim her zaman yanımızda olan Belediye Başkanımız sayın Memduh Büyükkılıç’a da bütün arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyoruz, bütün çocukları çocuk meclisine üye olmaya davet ediyoruz” dediler.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39