• BIST 9079.97
  • Altın 2323.809
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9399
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

MELİKGAZİ BELEDİYESİ'NE 250 İŞCİ ALIMI YAPILDI

MELİKGAZİ BELEDİYESİ'NE 250 İŞCİ ALIMI YAPILDI
İŞKUR İl Müdürü Ahmet Ayçiçek:

İŞKUR tarafından uygulanan Toplum Yararına Program kapsamında Kayseri'de işe yerleştirilecek 2 bin 65 kişi için 3 bin 914 kişi başvuruda bulundu. 


İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan ya da yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından Toplum Yararına Program uygulandı.

Program kapsamında Kayseri'de 2 bin 65 olan kontenjan için vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Başvuruların tamamlanmasıyla birlikte işe yerleştirilecek olan kişiler noter huzurunda çekilen kura ile belirlendi. Başvuruda bulunan 3 bin 914 kişi, heyecanla isminin okunmasını bekledi. İsmi anons edilenler, sevinçlerini yakınlarını telefonla arayarak paylaştı.


Toplum Yararına Program hakkında bilgiler veren İŞKUR İl Müdürü Ahmet Ayçiçek, kontenjanların il genelinde eşit bir şekilde dağıtıldığını söyledi. Toplam 3 bin 914 başvuru aldıklarını kaydeden Ayçiçek, işe yerleştirileceklerin noter huzurunda çekilen kura ile belirlendiğini aktardı.

Ayçiçek, "Toplum yararına çalışma programında bilindiği gibi ekim ayında Milli Eğitim Müdürlüğümüzün okulları için 600 kişilik bir yerleştirme yaptık. Bunlar Haziran’ın 15’ine kadar çalışmalarını tamamlayacaklar.

Yeni bir 2 bin 65 kişilik bir program daha geldi. Bunları bütün ilçelerimize eşit bir şekilde dağıttık. Bazı ilçelerde sadece belediyeye verdik, bazı ilçelerde hem belediye hem kaymakamlığa verdik. Eşitsizlik olmadı.

Örneğin İncesu’ya 50 kişi belediyeye verdik, Sarız’a 30 belediyeye 30 kaymakamlığa verdik. Bize verilen program ve projelere göre dağıtımlar yapılıyor.

Şuana kadar hemen hemen her yerde kura çektik. En çok kura çektiğimiz yer Melikgazi Belediyesi. Melikgazi Belediyesi’ne 250 kişiye karşılık 700 müracaat oldu.

Kocasinan’a 200’e karşılık 455 müracaat oldu. Müftülüğe 280 kişiye karşılık 592 müracaat oldu. İnternet üzerinden başvurular alındıktan sonra yapılan sorgulamaların ardından gelen listelerde noter huzurunda kura çekimi yapıldı.

Evraklarını teslim etmelerinin ardından hemen işe başlayacaklar. Şuandaki planlamaya göre 6 ay çalışmaları var. Kayseri’de işe yerleştireceğimiz sayı 2 bin 65 kişi, başvuranların sayısı ise 3 bin 914 kişi" ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39