• BIST 9084.03
  • Altın 2325.331
  • Dolar 32.373
  • Euro 35.0126
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

MELİKGAZİ M.MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNE TAM DONANIMLI LABORATUVAR

MELİKGAZİ M.MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNE TAM DONANIMLI LABORATUVAR
MELİKGAZİ MERKEZ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNE TAM DONANIMLI LABORATUVAR

Mercedes Benz Türk sosyal sorumluluk projesi olan ‘EML’miz Geleceğin Yıldızı’ kapsamında Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin motor bölümlerinin geliştirilmesi amacıyla laboratuvar açılışı yaptı. 
kapsamında Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapılan açılışa Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Mercedes Benz Bayraktarlar Merkay A.Ş. Genel Müdürü Yavuz Çağlıişlek, Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Selçuk Erdem, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programda açılış konuşması yapan Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Selçuk Erdem, “Bizlerin görevi meslek okulları olarak ülkemizin hedefleri doğrultusunda gençlerimizi yarınlara en iyi şekilde hazırlamaktır. Bunun için gençlerimizi son teknolojiyle donatılmış bir şekilde yetiştirmek asli görevimizdir. Hem iş dünyamızın ihtiyaç duyduğu kalifiye elemanları yetiştirmiş hem de gençlerimizi yarınlara hazırlamış olacağız. Bu açıdan bugün açılışını yapacağımız laboratuvar bizim için daha da anlam kazanmaktadır” diye konuştu.
Mercedes Benz Bayraktarlar Merkay A.Ş. Genel Müdürü Yavuz Çağlıişlek ise, “38 yıl önce mezun olduğum bu okulda böyle bir projenin içinde yer almaktan son derece mutlu ve gururluyum. Kayseri sanayisinin nitelikli iş gücüne sağlayacağı katkı nedeniyle bu projenin Kayseri için bir şans olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kulandı.
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da, “Teorik eğitim önemli ama bunun yanında uygulama çok daha önemli. Bir doktor olarak tıp fakültesi bünyesinde hastane yanıbaşınızda olursa siz daha anlamlı işler yaparsınız. Eğer teorik olarak öğrenip piyasaya yada bulunduğunuz ortama o teorik bilgilerle sadece çıkarsanız hiçbir şey öğrenmediğinizi anlamış olursunuz. O açıdan uygulama çok önemli. Serbest bölgenin yönetim kurulunda olduğum için az önce dostlarımla paylaştım. Kayserimiz 1926’lı yıllardan beri uçak sanayinin, harp sanayinin gerçekten merkezi olmuş. Stratejik yatırımlara merkezlik oluşturmuş ama bunun yanında otomotiv sanayide arzu ettiğimiz yatırım söz konusu olmamış. Biz diyoruz ki, gündemde bu konu konuşulur iken hem de tam zamanıyken Kayseri olarak serbest bölgede yatırımcılara hizmet vereceğimizi, istedikleri kadar bedava arsa tahsis edeceğimizi bir kez daha paylaşmak istiyorum. Amacımız istihdama vesile olmak” şeklinde konuştu.
Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık ise, “Özel sektör ve kamu işbirliği ile bugün burada çocuklarımızın geleceğine yapılan yatırımın kurdelesini hep birlikte keseceğiz. Eğer bir devlette kamu kurumları özel sektörle işbirliği yapıyorsa o devlet geleceğini daha iyi planlıyor demektir. Bir ülkede özel sektör eğer okurlarla işbirliği içindeyse oradaki okullar geleceğe daha iyi hazırlanıyor demektir. Bu okullarımız müfredatları dolayısıyla Türkiye’nin yan sanayine ara eleman yetiştiren okullarımızdır. Bu açıdan bu okullarımıza katkı veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından laboratuvarın açılışı yapıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39