• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C

MELİKGAZİ SU KANALLARI

MELİKGAZİ SU KANALLARI
Taşkın su kanalları ile yağışlı günler kabul olmaktan çıktı

58573-010.jpg

Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç “Melikgazi Belediyesi olarak KazımKarabekir, Esenyurt, Çaybağları, Kıranardı, Hisarcık, Gültepe, Yıldırım Beyazıt, Germir gibi Erciyes Dağı taşkın sulama doğal kanallarına yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde aşırı yağışlara hazırız. Bu bölgelerde taşkın su kanalları ile oluşacak su taşkınları ile çevre ve doğa zarar görmeyecek” 
Taşkın su kanalları yağışlara hazır
Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak son 3 yıldır Kazım Karabekir Mahallesinden başlayan Erciyes Taşkın su kanal çalışması ile yağışlı günlerin artık kabus olmaktan çıkarıldığını bildirdi.
Doğal su yolu ile Kızılırmak Nehrine taşındığını
Üstü kapatılması ve yapı yapılmasının kesinlikle yasak olduğunu ve Erciyes Dağından akan suların yüzyıllardır oluşturduğunu doğal su yolu ile Kızılırmak Nehrine taşındığını hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, kanalların düzensiz torak zeminli olduğunu, adeta çöplük yuvası olduğunu, yaya geçişlerin olmadığını ayrıca çocukların tehlikeli oyun alanlarına dönüştüğünü bu neden ile beton kanallar inşa ettiklerini belirtti.
Kanallar düzenli olarak temizleniyor
Öncelikle kanalların temizliğinin yapıldığını ve zemin ile yan kenarları beton olan kanal inşa ettiklerini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi.
“Melikgazi Belediyesince Erciyes Dağından akan yağmur ve kar suları artık kâbus olmaktan çıkmıştır. Çünkü Bu suların doğal su kanalları ile Kızılırmak nehrine ulaştıran toprak zeminli kanallar da belediyemizce çalışma yapılmıştır. Öncelikle kanallar temizlenmiştir. Zemin beton hale getirilerek su birikintileri önlenmiştir. Ayrıca zeminde eğim verilerek su akışkanlığı sağlanmıştır. Yan duvarları perde beton yapılarak oluşturulan kanallarda yayalara özel köprüler yapılmıştır. Çevresi ve doğa ile bütünleşen bu kanallar çevresinde oturma bankları, yürüyüş ve koşu yolları oluşturulmuştur. Bir çalışma ile hem doğa, hem çevre, sel baskınları korunmuş hem de spor ve oturma alanları oluşturulmuştur ”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39