• BIST 8748.65
  • Altın 2242.596
  • Dolar 32.3344
  • Euro 35.1496
  • Kayseri 6 °C
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C

Melikgazi’de 10bin 500 çam fidanı toprakla buluştu

Melikgazi’de 10bin 500 çam fidanı toprakla buluştu
Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak çevreci ve çevre dostu bir belediye olduklarını her etkinlik ve yatırımda kanıtladıklarını hatırlatarak 2017 yılı ilkbahar dönemi fidan dikimi çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak çevreci ve çevre dostu bir belediye olduklarını her etkinlik ve yatırımda kanıtladıklarını hatırlatarak 2017 yılı ilkbahar dönemi fidan dikimi çalışmalarının devam ettiğini söyledi. 


Büyük ölçekli ve çok amaçlı Botanik Park inşa edeceklerini bu parkın projelendirme çalışmalarına ise şimdiden başladıklarını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç 20 Mart günü Nuh Mehmet Baldöktü Anadolu Lisesi ile başlatılan ve Mehmet Cemile Oğulcuklu İlköğretim Okulu ile son bulan çam fidanı dikimi ile 21 okulunun iştirak ettiği çalışmada 10 bin 500 çam fidanının toprak ile buluşturulduğunu kaydetti.


Melikgazi İlçe sınırları içerisinde 720 ayrı parkın yer aldığını bunun yanında Hisarcık, Kıranardı, Gesi, Mimarsinan, gibi doğal yeşil alanların bulunduğunu dolayısı ile Melikgazi’nin yeşil bitki örtüsü ile çevrelendiğini ifade eden Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç şunları söyledi:


“Melikgazi Belediyesi olarak her yıl ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde fidan dağıtarak ilçemizin daha yeşil olmasına ve gelecek nesillere yeşil bir çevre bırakmak için çalışmalar yapıyoruz. Her yıl 60-70 bin adet yapraklı ve çam türü fidanın toprak ile buluşmasını sağlıyoruz. Ayrıca ilçemiz bahçe ve bağ yerleşimlerinin bulunmasından dolayı meyve fidanları da dağıtıyoruz.

2017 yılı ilkbahar döneminde 21 okulundan bin 50 öğrencinin katılımı ile 10 bin 500 çam fidanın dikimi gerçekleştirildi. Her gün iki okul olmak üzere çam fidanları toprak ile buluşmasını sağladık. Dikilen fidanlar ile dağıtımı yapılarak dikimi gerçekleştirilen meyve fidanları ile yarının Melikgazi’sini şekillendirdik. Dolayısı ile yıllara sarkan ve yıllar itibari ile verim verecek bir çalışmayı gerçekleştirdik.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39