• BIST 8708.17
  • Altın 2242.45
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1585
  • Kayseri 6 °C
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C

Melikgazi'de Kazancılar Çarşısı Projesi

Melikgazi'de Kazancılar Çarşısı Projesi
Kazancılar Çarşısı Projesi için toplantı yapıldı

Melikgazi Belediyesince Kazancılar Çarşısı ve çevresi ile bütünleşen yenileme çalışması için çarşı esnafı ile toplantı gerçekleştirildiğini belirten Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kazancılar, kumaşçılar ve çevre esnafı ile yapılan toplantıda sunulan projenin uygulanması için çarşı esnafının 'evet' dediklerini söyledi. 
Kazancılar Çarşısının aynı zamanda Millet Caddesi, Bankalar Caddesi, Kapılı Çarşı Düvenönü ve Kiçikapı bölgelerini de kapsadığını dolayısıyla çok geniş bir ticaret ve alışveriş merkezinin odağını oluşturduğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, Kazancılar Çarşısının dükkanlarını küçük olmasına rağmen ekonomi açısından büyük işlemler yaptığını ve kayseri para piyasasına yön verdiğini kaydetti. Esnaf dostu bir belediye olarak ticaret erbabına ve tüketicilere yönelik çalışmalarda nezih ve modern ortamlarda bulunmalarına imkan sunduklarını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi;
"Kazancılar çarşısı 1995 yılında üstü kapalı hale getirilmiş. Ancak zaman içerisinde yapının yenilenmesine çarşı esnafı ile karar verildi. Belediye olarak işyerlerinin iki kat üzerinden üstü kapalı hale getirilmesi, kapalı çarşı bağlantılarında bütünlük sağlanmış ve bankalar caddesi dış cephesinin de tek tip ve eski Kayseri evleri görünümü verilmesi istenmişti. Bu bağlamda hazırlanan proje detayları için toplantı düzenlendi ve yapılan toplantı da sunulan projeye çarşı esnafı destek vererek çalışmaların başlamasına onay verdi. Çok yönlü, kapsamlı ve Kayseri tarihi dokusuna yakışır ve bütünlük sağlayan Proje bu yıl sonbahar döneminde başlayacak olup 2018 yılının ilkbaharında tamamlanacaktır.”
Melikgazi Belediyesi çalışmaları ile Kazancılar Çarşı ve çevresine yeni misyon ve vizyon kazandırılacağını bu projeyi ortak bir çalışma ile oluşturduklarını belirten Kayseri Sarraf ve Kuyumcular Odası Başkanı Ömer Gülsoy ise, Kazancılar Çarşısı Kayseri ticaretinin, ekonomisinin ve çarşısının merkezi olduğunu kaydetti. Ekonomi eski Bakanı ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da, Kayseri esnafı, ticaret erbabı ve girişimcileri için belediyelerin bir kazanç olduğunu, belediye yatırım ve hizmetlerin Kayseri ticaretine büyük katkı sağladığını ve yön verdiğini belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39