• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

Melikgazi'de Kentsel Dönüşüm Projesi Hızla devam ediyor

Melikgazi'de Kentsel Dönüşüm Projesi Hızla devam ediyor
BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ KARACCAOĞLU SOSYAL KONUTLARDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Karacaoğlu Mahallesinde 117 dairelik ve 3 blok halinde inşa edilen sosyal konutları yerinde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesince 15 yıl önce başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesinin bütün hızla devam ettiğini söyledi. 
Melikgazi Kaymakamı Erkaya YIRIK ile birlikte yapımı tamamlan ve dairelerin hak sahiplerine teslim edilmeye başlanılan Karacaoğlu Mahallesinde sosyal konutları gezen Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, 3 blok halinde inşa edilen ve 117 dairesi bulunan sosyal konutların hak sahiplerine verilmeye başlandığını kaydetti.
Melikgazi Belediyesinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Belediye olarak 3114 daire ve 196 işyeri inşa edilerek hak sahiplerine verildiğini şu anda 458 dairelik sosyal konut inşaatın devam ettiğini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi.
“Gecekondu mahalleri kentsel dönüşüm ile modern ve sağlıklı mekânlar oluşturduk. 15 yıldır gecekondu yapılmayan bir şehiriz. Melikgazi de yenilenen sadece evler ve binalar değil aynı zamanda bu mekânlarda yaşayan bireylerin, ailelerin ve toplumun sosyal ve kültürel yaşamı da değişiyor ve gelişiyor. Kentsel dönüşüm ile gelirlerde artış olmuş ve yaşam biçimleri yenilenmiştir. Karacaoğlu Mahallesinde yer alan gecekondu sahipleri anlaşma yaparak kendi gecekondularını kendileri yıktı. Bizlerde aynı mahallede kendilerine doğalgaz ısıtmalı, kaloriferli, asansörlü, ısı yalıtımlı ve her türlü konforu bulunan daireler verdik. Bu kış kendileri sağlıklı, sıcak ve modern evlerinde kışı geçirecekler. Kendilerine güle güle otursunlar diyoruz. Bizim de amacımız buydu. ”
Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Kentsel Dönüşüm çalışmasının Küçükali, Küçükmustafa, Anbar ve Battalgazi gibi 12 ayrı semtte devam ettiğini sözlerine ekledi.
Karacaoğlu Sosyal Konutlarına taşınan mülk sahipleri ise Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç’a gerçekleştirmiş olduğu Kentsel Dönüşüm projesinden dolayı teşekkür ettiler.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39