• BIST 8719.9
  • Altın 2238.96
  • Dolar 32.3373
  • Euro 35.0969
  • Kayseri 6 °C
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C

Melikgazi'de Mahalle sayısı azalıyor

Melikgazi'de Mahalle sayısı azalıyor
Melikgazi Belediyesi'nin ilçedeki mahalle sayısının azaltılması için yapmış olduğu çalışmalarla ilgili Büyükşehir Belediyesi'nde bir toplantı yapıldı.

kayseri38-033.gif

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yapılan çalışmanın bürokrasiyi azaltacağını ve kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlayacağını belirtti. 
Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan toplantıda Melikgazi Belediyesi'nin mahallelerle ilgili çalışmasına ilişkin bir sunum gerçekleştirildi.


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçede bulunan 81 mahallenin gerek fiziki, gerek coğrafi yapısını dikkate alarak bir çalışma yaptıklarını söyledi. 2019 seçimlerine esas olmasını düşündükleri çalışma kapsamında, gerek isim benzerlikleri, gerekse nüfus yapısını değerlendirerek mahalle sayısını 50 civarına düşüreceklerini ifade eden Başkan Büyükkılıç, "Amacımız hizmeti daha kısa sürede ulaştırmak, bürokrasiyi en aza indirmek ve isim benzerliğini gidermek suretiyle kargaşaya son vermek. Melikgazi bölgesindeki insanlarımız bu düzenlememizi anlayışla karşılayacaktır" dedi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de, bu çalışmanın bütün ilçelerimizde yapılması gereken bir çalışma olduğunu belirtti. Kocasinan ve Melikgazi'nin bu çalışmayı yaptığını ifade eden Başkan Çelik, "Melikgazi belediyemiz bu çalışmalarını bizlere sunarak görüşlerimizi aldı. Kayseri'deki yönetim dinamikleri arasında bir uyumdan bahsederiz. Bu toplantı da uyumun bir göstergesi.

Ben yaptım oldu mantığından ziyade nasıl yaparsak daha iyi oluru birlikte çalışarak bulma anlamında iyi bir çalışma oldu. Kaymakamlık, muhtarlık ve diğer ilgilerle de bir çalışma yapılmış. Bu çalışma sonunda seçim kanunu gereği bir yıl öncesinden bütün değişikliklerin yapılması gerekiyor. Yerel seçimler öncesinde bu çalışmaları meclislerimizden geçirerek Valilik onayına sunmak istiyoruz.

Bu çalışmalarla kaynaklar daha verimli kullanılacak, bürokrasi azalacak, şehir veya ilçe daha kolay yönetilebilir hale gelecek. Bu çalışmalar yapılırken coğrafi özellikler, ana cadde ve bulvar ayrımları, daha önceki mahalle isimlerinden doğan hassasiyetler göz önüne alınmış ve en ideal çalışma ortaya konmuş. İnşallah meclislerimizden geçtikten sonra valiliğimize göndereceğiz. Hayırlara vesile olacak bir çalışma diye düşünüyorum" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39