• BIST 9040.03
  • Altın 2301.296
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0591
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

MELİKGAZİ'DEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NE ÖZEL SERGİ

MELİKGAZİ'DEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NE ÖZEL SERGİ
Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile Melikgazi Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile El İşi Ürünleri sergisi açıldığını söyledi.

Bayanlara özel ve onların göz nuru ve el emeği
Halkın, özellikle hanımların beğenisine sunulan eserlerin kursiyerler tarafından yapıldığını ve hepsinin birer Anadolu motifi taşıdığını dolayısı ile birer sanat eseri olduğunu belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç “ Melikgazi Belediyesince her yıl ilk ve sonbahar olmak üzere iki dönem Meslek Edindirme kursları açıyoruz. 17 ayrı semtte kurs merkezimiz mevcuttur. Makrome, kuaförlük, Ev tekstili, giyim, takı-tasarım, dikiş, nakış, tekstil boyama, kilim dokuma gibi branşlar da açılan kurslara ev hanımları büyük ilgi göstermektedir. Ev hanımları bu vesile ile hem boş zamanlarını öğrenerek değerlendirmekte, hem de ev ekonomilerine katkı sağlamaktadırlar “ dedi.
Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ün eşi Gül Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in eşi İkbal Çelik, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın eşi Dr. Necmiye Büyükkılıç, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Tuncay Demir, Ak Parti Kocasinan İlçe Başkanı Muammer Kılıç, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Sevilay İlkentapar, Ak Parti Melikgazi Kadın Kolları Başkanı Selma Kocaoğlu, Ak parti Kocasinan İlçe kadın kolları Başkanı Şerife Bozdoğanlı, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve belediye birim müdürleri sergide yer alan eserleri tek tek gezerek bilgi aldılar ve bu güzel eserlerinden dolayı kursiyerleri tebrik ettiler.
Anadolu Kültür ve Sanatının
Bu tür kurslar ile Anadolu Kültür ve Sanatının öğretildiğini, gelecek kuşaklara aktarılmasına vesile olduğundan dolayı ise bölgesel kültürün yaygınlaştırıldığını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, sonbahar dönemi meslek edindirme kurslarının 3 ay boyunca toplam 180 saat üzerinden verildiğini ve bu sergide toplam 275 eserin sergilendiğini kaydetti.
Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Forum’ da açılan El Sanatları sergisinin bir hafta süre ile açık kalacağını ve mutlaka gezilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Vali Orhan Düzgün’ün eşi Gül Düzgün ise açılışta yaptığı konuşmada, 8 Mart Dünya Kadınlar gününde kadınlara yönelik verilen bir hizmetin sonucu elde edilen ürünlerin böyle anlamlı bir günde sergilenmesinin isabetli bir çalışma olduğunu söyledi.
Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Tuncay Demir, Melikgazi belediyesi ile işbirliği yaparak gerçekleştirilen bu çalışmanın son derece anlamlı olduğunu ve her yıl tekrarlanacağını kaydetti.
Sergiyi iştirak eden misafirler ile sergiyi gezen misafirlere ipek üzere ebru sanatı ile işlemeli birer flor ve gül hediye verildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39