• BIST 9151.98
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

Melikgazi'den çocuklara özel labirent parklar

Melikgazi'den çocuklara özel labirent parklar
2-13 yaş grubu çocuklara özel labirent parklar

 Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, özellikle 2 ve 13 yaş grubuna hitap eden çocuklara özel labirent parklar yapılacağını söyledi. 


81 mahallede 524 ayrı çok amaçlı ve büyük ölçekli parklar
Melikgazi ilçe sınırları içerisinde 81 mahallede 524 ayrı çok amaçlı ve büyük ölçekli parklar bulunduğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, birçok parkın özel donatımlı olduğunu, örnek olarak birkaç parkı kaykay parkı, satranç veya tenis kortları gibi özelliklerle donattıklarını kaydetti.

20160728aw812491_01.jpg


Çocuklar için OYUNCAKİSTAN PARKLARI
Her parkta mutlaka çocuklar için çocuk oyunları bulunduğunu ve çocuk oyun aletleri ile bu alanları zenginleştirdiklerini, hatta çocuklar için OYUNCAKİSTAN PARKLARI inşa ettiklerini hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, ancak yeni bir çalışma ile özellikle çocukların hem eğlenmeleri hem de yön ve beyin jimnastiği yapabilmelerine imkan sağlayacak özel parklar inşa edeceklerini bildirdi.


Başkan Memduh Büyükkılıç 2-13 yaş grubu çocuklar için yapılacak labirent parklar için şu açıklamalarda bulundu:


“Hafta sonunu ev dışında geçirmek isteyen anne-babaların en temel sorunudur: 'Çocukla nereye gidilir?' 'Çocukla gezmek-sosyalleşmek' anne-babaları da gidilen ortamı da gerebilir! Hem çocuğunuzun hem de sizin mutlu olacağınız 'çocuk dostu' parklar inşa etmek istiyoruz.

Bu parklar hem eğlenceli hem de öğretici olmalıdır. Bu amaç ile 2-13 yaş arası çocukların saatlik veya tüm gün boyunca oyun oynayabilecekleri bir mekan içinde açık alan labirent sistemli parklar inşa edeceğiz. Labirent parklar ile çocuklar yön bulma, sese karşı yön bulma, eğlenceli olduğu kadar eğitici ve bilgilendirici alanlar oluşturacağız. Labirent parklar için proje çalışması başlatılmıştır. Bilindiği gibi Melikgazi Belediyesi 7-12 yaş grubuna hitan eden ve TRAFİK PARKI ile çocuklara verilen önemi sergilemiştir. Bu parkımız da yoğun ilgi görecektir. Trafik parkı ilköğretim okullarının ili odağı olduğu gibi labirent parkımız da ana okul ve sınıfların ilgi odağı olacaktır”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39