• BIST 9095.22
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

Melikgazi’nin gelişim ve yatırım stratejisi

Melikgazi’nin gelişim ve yatırım stratejisi
Melikgazi’nin gelişim ve yatırım stratejisi muhtarlarla belirleniyor

KAYSERİNEWS.COM KAYSERİ'NİN EN ÇOK TAKİP EDİLEN HABER SİTESİ 

 

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi’nin gerek beş yıllık gerekse yıllık yatırım ve stratejik planlarının katılımcı demokrasi anlayışı çerçevesinde, mahalle muhtarları ile fikir alışverişi yapılarak belirlendiğini söyledi. 


Melikgazi Belediyesince gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmaları sonucu birçok mahallenin hem yapısal hem de sosyal yaşamının değiştiğini ve nüfus sayılarında farklılık oluştuğunu belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, ilçe sınırları içerisinde 81 mahalle bulunduğunu ve her mahallenin yerleşim ve yatırım planlarının bulunduğunu bu açıdan yapılacak yatırımları öncelik sırasına göre gerçekleştirdiklerini kaydetti.


Büyükşehir Belediyesi, KASKİ, TEK, Kayserigaz, Otobüs İşletmeleri ile Melikgazi Belediye daire müdürlerinin katıldığ toplantıda Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Suat Kösehallioğlu, yapılan hizmetle ilçenin vizyonunun değiştiğini söyledi.
Yıldırım Beyazıt Mahalle Muhtarı Saniye Serçe, Sosyal ve Spor Tesisi ile taşkın su kanalı ve kapalı semt Pazar yerinden dolayı teşekkür etti.


Tınaztepe Muhtarı Şerafettin Baygül ise, yapılan yatırım ve hizmetler ile mahallenin çehresinin değiştiğini , böylece modern ve planlı yapıları ile prestijli mahalleler arasında yer aldıklarını kaydetti. 81 mahalle muhtarı ayrıca, tek ses ve tek yürek olarak şiddetle 15 Temmuz darbeyi şiddetle kınadıklarını ifade etti.


Mahalle Muhtarlarını belediye çalışmaların verimliliği açısından önemsediklerini ve muhtarlara verilen önemin bir ifadesi olarak Muhtarlık İşleri Müdürlüğü oluşturduklarını ifade eden Başkan Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:
"Melikgazi Belediyesi olarak Yatırımcı birim müdürleri ile sık sık mahallelerde incelemelerde bulunuyoruz. Mahalle muhtarlarımız ile genel de hepsi ile gerek ise belli aralıklarla yakın semt muhtarları ile toplantılar düzenliyoruz. Mahallenin en iyi sorunlarını muhtarlarımız bilmektedir.

Muhtarlarımız ile sıkı işbirliği içerisindeyiz. 550 bin nüfuslu bir yerleşim alanında muhtarlarımız belediyemizin adeta gözü-kulağıdır. Her muhtarlar toplantısında ‘mahalle envanteri ve beklenti anketi’ düzenliyoruz. Stratejik planlamada muhtarlarımıza büyük görev düşmektedir.

Belediyecilik eski belediyecilik değildir. Yeni yasalar ile birçok görev ve sorumluluk verilmiştir. Artık okul, sağlık tesisi, ibadethaneler, kamu hizmet binalarında bakım oranım yapabiliyoruz. Yani nerede bir talep varsa belediye artık orada. Bu açıdan ülkemizde belediye görevlerinde köklü değişiklikler olmuştur. Bunda da vatandaşımız kazanmış ve hizmet görmeye başlamışlardır."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39