• BIST 8990.32
  • Altın 2291.731
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0657
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

MELİKŞAH’A 35 ÜLKEDEN ÖĞRENCİ

MELİKŞAH’A 35 ÜLKEDEN ÖĞRENCİ
Bu yıl Melikşah Üniversitesi’nin İngilizce ve Türkçe lisans ve lisansüstü programlarında, dünyanın 35 ülkesinden öğrenci eğitim-öğretim görecek. Bu yıl yaklaşıl 210 yabancı öğrencisi olacak olan Melikşah Üniversitesi, Elektrik-Bilgisayar ve Malzeme-Maki
Bu yıl Melikşah Üniversitesi’nin İngilizce ve Türkçe lisans ve lisansüstü programlarında, dünyanın 35 ülkesinden öğrenci eğitim-öğretim görecek.
Bu yıl yaklaşıl 210 yabancı öğrencisi olacak olan Melikşah Üniversitesi, Elektrik-Bilgisayar ve Malzeme-Makine alanında da yüksek lisans ve doktora programlarına 30 yabancı öğrenci kayıt yaptırdı.
Üniversitenin eğitim politikası hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Reşit Özkanca, hedeflerinin çok sayıda öğrenci değil, kaliteli öğrencilerle kaliteli eğitim ve uluslararası etkinliği olan, özünde araştırma odaklı, eğitim sisteminde ise öğrenci odaklı bir anlayışı üniversitede yerleştirmek olduğunu ifade etti. Şu anda 35 ülkeden ek yerleştirme ile birlikte toplam 40 ülkeden öğrencilerinin olacağını ifade eden Rektör Özkanca, “Bu yatırımlarımızın değeri ileride anlaşılacaktır.Mevcut sınıflarımızda çok sayıda ülke vatandaşının İngilizce ve Türkçe eğitim alması yabancı dilde yapılan eğitimin daha sağlıklı yapılmasına fırsat sunmaktadır.” dedi.
Üniversitedeki çok kültürlü ortamın diğer öğrencilere de özgüven kazandırdığını ifade eden Rektör Özkanca, yabancı dilde eğitim vermenin ciddi ve zor bir iş olduğunu belirtti. Özkanca “Türk öğrencilerimize yabancı dil problemlerini kısa sürede halletmeleri için özel dersler veriyoruz. Yabancı dil eğitimi ve yabancı dilde eğitim sayesinde ve de yabancı öğrencilerimizin olması sayesinde öğrencilerimizin dünya ile ve bilimsel gelişmelerle entegre olmalarını sağlıyoruz. Bunun yanında öğrencilerimizin uluslararası değişim ve eğitim programlarından yararlanabilmesi için uluslararası geçerliliği olan çalışmalar yapıyoruz.” dedi.
Melikşah Üniversitesi’nin para kazanma amaçlı bir üniversite olmadığını ve bir vakıf üniversitesi olduğunu ifade eden Rektör Özkanca, “Popülist yaklaşımlardan kaçınarak iş yapıyoruz. Bizim gibi kaliteli eğitim hedefi olan vakıf üniversitelerinin ana amacı fabrikasyon eğitim değil, kaliteli eğitimdir.” dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39