• BIST 9079.97
  • Altın 2308.181
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0459
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

Melo açıkladı Juventus'a dönecek mi

Melo açıkladı Juventus'a dönecek mi
Galatasaray'ın sezon başında Juventus'tan kiraladığı Felipe Melo, bir daha İtalya'ya dönmek istemediğini açıkladı. Melo, Türkiye'deki yaşantısından, Brezilya milli takımına kadar çok önemli açıklamalarda bulundu
Galatasaray'ın sezon başında Juventus'tan kiraladığı Brezilyalı yıldız Felipe Melo, bir daha Juventus'a dönmek istemediğini açıkladı.

İspanyol gazetesi Marca'nın Brezilya edisyonuna röportaj veren Melo, İtalya'ya dönmek istemediğini söylerken, Galatasaray'da gerçek değerini bulduğunu ve burada kalmak için her şeyi yapacağını dile getirdi.

Brezilyalı yıldız Galatasaray'daki kiralık kontratı bitince planının ne olduğunun sorulması üzerine; " Juventus'a geri dönmek istemiyorum. Onlar da bunun böyle olacağını biliyor, çünkü Juventus'tan ayrılmak için her şeyi yaptım. Galatasaray'da devam etmek için de elimden gelen her şeyi yapacağım. Burada kulüple kendimi özleştirdim ve ne kadar değerli bir oyuncu olduğumu kanıtlama şansı buldum." diye konuştu.

"KAPALI KADINLAR VE SAKALLI ERKEKLER BEKLİYORDUM"

Türkiye'deki hayatından, Brezilya milli takımına kadar önemli açıklamalarda bulunan Pittbul lakaplı oyuncu, Türkiye liginin henüz İspanya, İngiltere, İtalya ve Almanya seviyesinde olmadığını ancak gelişimini sürdürdürdüğünü söyledi. Türkiye'deki futbol anlayışını İtalya'dakine benzeten 28 yaşındaki oyuncu, bu sayede Türkiye'ye kısa sürede alıştığını belirtti.

Galatasaray'a transfer olmadan Türkiye ve İstanbul hakkında çok fazla şey bilmediğini ifade eden Melo, bildiklerinin de yanlış çıktığını itiraf etti. "Türkiye'de tamamen kapalı kadınlar ve sakallı erkekler bulacağımı düşünüyordum" diyen Melo, İstanbul'a geldikten sonra Türkiye'nin, Avrupa'nın bir parçası olan modern bir ülke olduğunu anladığını ifade etti.

İstanbul'da bazı şeylerin Brezilya'ya benzediğini dile getiren Brezilyalı orta saha, "Türk yemekleri çok güzel. Türk insanı Brezilyalılar gibi sıcak kanlı. Trafiği Sao Paolo gibi karmaşık. Denizi ise şehre Rio de Janeiro havası katıyor" diye konuştu.

"ALTIN BİDON SEÇİLDİM; ÇÜNKÜ..."

İtalya'daki son dönemlerinde çok fazla eleştiri aldığı hatırlatılan Melo, gülerek İtalyanların sıkıcı olduğunu söyledi. "İtalyanlar çok fazla düşünüyor, çok fazla biliyorlar. Futbolla ilgili her şeyi bildiklerini sanıyorlar ama aslında çoğu hiç bir şey bilmiyor" diyen Melo, İtalya'da kazanırken dünyanın en iyisi gibi muamele gördüğünü, kaybederken ise yerin dibine sokulduğunu belirtti.

Çizme'de yılın en büyük hayal kırıklığına verilen Altın Bidon ödülü hakkında da konuşan Melo, bu ödülü kazanmasının nedenini oylamanın Fiorentina'da yapılması olarak gösterdi. "O oylama sırasında Juventus'a yeni transfer olmuştum. Konfederasyon Kupası'nı kazanmış ve Fiorentina'daki performansımla en iyi oyuncu seçilmiştim" diyen Melo, " Peki nasıl Altın Bidon seçildim? Çünkü oylama Floransa'da yapıldı. Çoğunlukla Juventus'tan nefret eden Fiorentina'lılar oy kullandı" diye konuştu.

Bunun komik bir ödül olduğunu da belirten Melo, "Ancak bu ödülü kazandığım bütün dünyaya yayıldı ve işin ilginci dünyada bunu ciddiye alan insanlar var dedi.

"HAYALİM DÜNYA KUPASI'NI KAZANMAK "

Brezilya milli takımında aldığı eleştirilerle ilgili de konuşan Melo, "Açıkçası benim milli takımdaki varlığımı ya da teknik kapasitemi sorgulayan birilerini görmedim. Ben kadrodayken bir kupa kazandık, sadece bir maç kaybettik diye beni eleştirdiler" dedi. En büyük hayalinin milli takıma geri dönmek olduğunu da açıklayan Pitbull, "Tabii ki eleştiri olabilir, ben de kendimi geliştiriyorum. Artık eski Felipe Melo değilim. Dünya Kupası'nda olduğundan daha tecrübeli ve daha rahatım. Tekrar milli takıma dönebileceğimi düşünüyorum. Teknik direktör Mano da hak edene formayı vereceğini söyledi" diye konuştu.

Milli takıma dönmeyi eleştirileri sonlandırmak için istemediğini söyleyen Melo, "Ben kimseyi susturmak çabasında değilim. Sadece benim hayallerimi anlamalarını istiyorum. Benim hayalim Dünya Kupası'nı kazanmak." dedi

BREZİLYA'YA DÖNMEK İSTİYOR MU?

Galatasaray'a gelmeden önce Sao Paulo ile anlaşma aşamasına geldiği hatırlatılan Melo, Brezilya'ya dönme hayalinin sürüp sürmediğinin sorulması üzerine; "6 aylığına dönmeye çok yakındım. Geri dönmeyi gerçekten istiyordum, çok hevesliydim. Fakat şu an Galatasaray'dayım. Buradaki insanlar Brezilya'daki gibi tutkulu ve samimi. Bir gün geri dönebilirim ama bu yüzden bunun yakın zamanda olması zor" diye cevap verdi.
sporx


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39