• BIST 9138.22
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C

MEMDUH BAŞKAN'A YAPILANLAR

MEMDUH BAŞKAN'A YAPILANLAR
Yerel seçimler yaklaştıkça ortalık kızışmaya başladı. Koltuk kavgası aldı başını gidiyor. Makam- mevki kimin olacak, kim gelecek, kim gidecek?
Birileri hesap peşinde koşa dursun son günlerde Kayseri’de AK Parti yöneticilerinin üstü kapalı olarak hedef tahtasına oturttuğu Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile ilgili söylenenler ve yazılanlar karşısında kayıtsız kalmak olmaz.
Memduh Başkanı uzun yıllardır tanırım.
Beyefendi kişiliği ve yaptığı hizmetlerle takdir toplamış ve Melikgazi Belediyesinin başarı çıtasını hep yükseltmiş bir isim. Şimdi halka sürekli yakın olan, onların dertleriyle dertlenen, sevinçlerine ortak olan ve hizmet için gece gündüz çalışan bir Belediye Başkanını alaşağı etmek için adeta bir “psikolojik harp” uygulanıyor.
AK Parti’nin İl Başkanı çıkıp, “ Değişim Şart” derken, diğer bir yönetici ise “ Evet gençlerin önünü açmalıyız” diyerek destek veriyor.
Zaten yerel seçimlerin adı duyulmaya başladığından beri Memduh Başkanın yeniden aday olmayacağı yönünde kasıtlı söylentiler çıkartılıyordu.
Hatta aday olmaması için “ Mahalle Baskısı” bile uygulandı.
Ama Memduh Başkan her zaman dik durarak, bunun bir hizmet yarışı olduğunu “ Daha iyi yapacak varsa gelsin” diyerek kendisine karşı yapılan baskılara göğüs gererek, koltuk sevdalısı olmadığını defalarca vurguladı.
Benim anlatmak istediğim burada Memduh Başkanın ya da bir başkasına yapılan, siyaseten çirkin olarak addedebileceğimiz oyunlar.
Bu oyunlara ne gerek var?
Sonuçta bir Belediye Başkanlığı kim daha iyi hizmet ediyorsa onun gelmesi lazım. Ama mevcut Başkan da halk tarafından sevilen ve gerçekten hizmet eden biriyse neden illa onu değiştirelim diye uğraşılır?
Ben söyleyeyim tamamen siyaseten.
İşte siyaset bu kadar basitleşebiliyor.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yıllardır Başkanlık yapıyor. Yâda bir başkası yıllardır aynı koltukta oturuyor.
Bu insanların karakaşına kara gözüne mi bakılıp da o koltuklarda oturması isteniyor.
Hayır.
Bu insanlar hizmet etmek için çalışıyor ve bunda da başarılı oluyorlar. Halk seviyor ve destekliyor diye o koltuklarda oturuyorlar.
Peki durum Melikgazi Belediyesine gelince neden olay farklı boyut kazanıyor?
İşte bununla ilgili birkaç kelam edelim.
AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz’in, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin genel seçimlerde aday olması halinde Büyükşehir’e Başkan olacağı ile ilgili söylenenleri bir önceki yazımda anlatmıştım.
İşte Ömer Dengiz’in Büyükşehir’e geçmesi için mevcut Metropol İlçelerden birisine aday gösterilmesi gerekiyor.
Hal böyle olunca en uygun yer olarak da Melikgazi düşünülüyor.
Düşünülüyor ama hesaba katılmayan bir şey Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın sevilen ve başarılı çalışmaları olan bir insan olması.
Ama nedense bu faktör göz ardı edilerek, “ İlla burası olacak” diye bir mantık sergileniyor.
İşte “Sıfır” noktası burası.
Memduh Başkan kendi gıyabında yapılan bu hesaplara ve pazarlıklara sinirlenince olanlar oluyor. Başlıyor siyaset kazanı kaynamaya.
“ Memduh Başkan bırakıyor, Aday olmayacak. Memduh Başkanı harcıyacaklar” daha neler neler yazılıp çizilmeye başlıyor.
Tamamen “Pisikolojik Harekat”
Ama bu mantık, “Ben yaparsam olur” mantığı iyi bir şey değil.
Memduh Başkan, bütün bu olanlar karşısında üzülüyor. Onu tanıyanlar bilir. Hassas bir yapıya sahip ama yeri geldiğin de de “ Şahin” kesilen bir insan.
Neyse AK Parti yöneticilerinin Ömer Dengiz ile başlayan bu taktiksel manevrası işe yarar mı bilinmez ama. Bana göre Ömer Dengiz, başka bir metropol ilçeye aday gösterilecek gibi geliyor.
Bekleyip göreceğiz. Vesselam.
Erkinbeğ Uygurtürk

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39