• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C

Memduh Büyükkılıç Geri Dönüşüm de başarımızın sırrı

Memduh Büyükkılıç Geri Dönüşüm de başarımızın sırrı
Memduh Büyükkılıç“Geri Dönüşüm de başarımızın sırrı verilen eğitimlerin sonucudur. Özellikle çocuklara verilen eğitim çevre ve geri dönüşüm bilincini artırdığı gibi çocuklarda ileri ki yıllarda alışkanlık kazandırmaktadır ”

Melikgazi İlçesindeki Anaokulu Öğrencilerine

Çevre Koruma ve Geri Dönüşüm Eğitim Seminerleri

 

 

İldem anaokulu öğrencilerine

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç,  Melikgazi Belediyesi olarak 10 yıldır başarı ile geri dönüşüm çalışmasını gerçekleştirdiklerini ve işe öncelikle eğitim ve bilgilendirme çalışmaları ile başladıklarını söyledi.

 

Bilgilendirme, bilinçlendirme ve alışkanlık kazandırma

Geri dönüşüm ve çevre korumacılığının uzun dönem de başarı ile uygulanması ve toplumda bir yaşam biçimi haline gelmesi için eğitim ve bilinçlendirmenin büyük önemi olduğunu belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazi İlçe sınırları içerisinde 18 anaokulu bulunduğunu ve bunların tamamındaki öğrencilere yönelik geri dönüşüm eğitim semineri verileceğini kaydetti.

 

Çocuklara eğitim semineri, annelere ise geri dönüşüm kutusu ve mutfak önlüğü…

Anaokullarında geri dönüşüm eğitimlerine çocuklara çevre eğitim seti verdiklerini annelerine ise geri dönüşüm kutusu, mutfak önlüğü, çanta ve promosyonlar verdiklerini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi.

Geri dönüşüm çalışmasında öncelikle bina görevlilerine, ev hanımlarına yönelik çalışmalar yaptık. Sonra muhtarlar, kurum ve kuruluşların halkla ilişkiler birimlerini bilgilendirdik. Yani geri dönüşüm ve çevre korumacılığına eğitim ile başladık. Başarının sırrı eğitimdir. 10 yıldır da örnek ve referans bir çalışma ile geri dönüşümü gerçekleştiriyoruz. İlk ve orta öğretim öğrencilerine eğitim semineri verdik. Şimdi de anaokulu öğrencilerine vermeye başladık. Bugün İldem Anaokulu öğrencilerine eğitim veriyoruz. Küçük yaşta verilen eğitim ileri ki yıllarda alışkanlık yapmaktadır. Çevreci neslin temellerini atıyoruz. Bu nesil ileri ki yıllarda bilgili, bilinçli ve donatımlı birer çevreci vatandaş olarak toplumda yerine alacaktır

 

Başkan Memduh Büyükkılıç, geri dönüşüm eğitimin slayt eşliğinde ve geri dönüşüm malzemelerin tanıtımı ile gerçekleştirilerek görsel bir şölen içerisinde çocukların bilinçlendirildiğini sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39