• BIST 8708.17
  • Altın 2242.45
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1585
  • Kayseri 6 °C
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Kayseri'de

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Kayseri'de
Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube Ekim ayı genişletilmiş il divan toplantısı yapıldı.

22687959_10155775580232302_5184726124071577035_n.jpg

Toplantıya Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Kayseri Müftüsü Şahin Güven, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı ve sendika üyeleri katıldı.

 

İl Divan toplantısında konuşan Eğitim Bir Sen Kayseri Şubesi Başkanı Aydın Kalkan, 2016’dan beri Kayseri’de yetkili olan bir sendika olduklarını söyledi. Kalkan, "Aldığımız güç ve cesaretle yollara revan olduk. Seferimize ise hep beraber devam ediyoruz. Mescid-i Aksa’yı düşünde gören ruhtan besleniyor. Arakan’ın acısını ise yüreğimizde hissediyoruz. Adını bile duymadığımız ülke yetimlerinin masum yüzlerine tebessüm olmaya çalışıyoruz. Kayseri Eğitim Bir Sen olarak 2016’dan beri Kayseri’de yetkili bir sendikadır. Yetkili olmadan öncede Kayseri’de iyilik motorunun öncüsü olmuştur. Yetkili olduktan sonra da tüm hayırlı çalışmaları lokomotifi olarak etrafına güven güç terkin etmiştir” dedi.

 

Başkan Kalkan, masa başına oturmak yerine üyelerin sıkıntılarını sahaya inerek dertlerini dinlediklerini belirterek, ”Toplu sözleşmelerde üyelerimizin görüşlerini dinleme imkanı bulduk. Her eğitim ve öğretim yılında tüm okullarımızı ziyaret ederek ve masa başı sendikacılığı yerine alanda sınıfların öğretmen odalarının havasını teneffüs ediyoruz. Üyelerimizi çalışma odalarında sıkıntılarını, dertlerini yerinde alıyoruz. Önümüzde ki dönemde bizler her zaman olduğu gibi yine sahalarda olacağız. Genel merkezimizin uluslar ve uluslararası faaliyetlerine en güçlü desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 12 bin 300 imza ile tarihi değiştirdiklerini belirterek şunları söyledi:

 

“Bir baharın mümkün olması noktasında yeni bir başlangıca vesile olduk. Bundan 10 yıl önce birileri çıkıp deseydi ki üniversite kapılarından turnikelerin söküleceğini, katsayı adaletsizliğinin gideceğini, din eğitiminin seçmeli hale geleceğini ve istenirse tüm okullarda Kuran-ı Kerim dersinin okutulabileceğini, okullarda mescit açılabileceğini ve sekiz yıllık kesintisiz eğitim dayatmasının tarih olabileceğini, Milli Güvenlik dersi gibi biri bizi gözetliyor kameralarının okullardan sökülüp atılarak vesayetin armağan edileceğini, kadınları kategorize edip kapalı yada açık fark etmez. Onları fark edenlerin onları kategorize edip birbirine düşman ettiği bir zeminin kamusal alan 12 bin 300 imza ile ana muhalefetin oy oranından bir milyon fazla iradeyle bir kamyon imza ile hükümetin önüne koyup tarihin değiştirileceğini, kamuda çalışanların Cuma namazına gideceğini, özellikle de din hürriyeti elde edeceğini ve mesai baskısının kenara koyulacağını, ne yeyip içtiğimizi bilmek istiyoruz diyen bir yaklaşımın 3,5 ton Mayıs ayında yakalanan yanlış kesimlerin kamu yemekhanelerinde ve tüketim yerlerinde harcandığını ifade edenlerin bu anlamda tasfiye edilmesidir. Bundan 10 yıl önce söyleseler bir adam bunu söylese kahinlik yapıyorsun, cahillik yapıyorsun. Uyku da fazla kalmışsın hele bi git de elini yüzünü yıka da kendine gel derlerdi. Fakat bunlar mümkün olmak ile kalmadı. Bu ülkede vesayetin tasfiye edilmesi, bu ülkenin korku tünelinden çıkması han demokrasinin tam demokrasi olması, bu milletin ensesine kene gibi yapışanların bu milletin ensesinden düşmesi, aydın kılıklı hainlerin sınırların ötesinde kendilerine sığınacak yer bulması, bu ülke de millet bilincinin uyanması, terör örgütlerinin diz çöktürmek için yaptığı bütün operasyonlara direnen bir ülkenin 15 Temmuz da direndiği gibi 1 dolara ülkeyi satanlara karşı direnmesi yüreğini ortaya koyması yeni bir tarihin, yeni bir yaklaşımın ortaya konduğunu ortaya koyuyor”

 

15 Temmuz sürecine de değinen Başkan Yalçın, 4 üyenin şehit olduğunu ve 50’ye yakın üyenin de gazilik unvanını aldığını söyledi. Başkan Yalçın, “15 Temmuz gecesi Türkiye’nin en büyük emek hareketi olarak buna karşıyız. Bunu karşısında duracağız, üyelerimizi sokağa çağırıyoruz ve sokağa iniyoruz diyip sabahlara kadar meydanlarda mücadele edip önünde insanların şehit edildiği acı fotoğrafları yaşayıp 4 üyesini şehit verip 50’nin üstünde istiklal madalyası gibi nişan taşıdığı gazilik onurunu yaşadığı bir teşkilat olarak 27 gün boyunca meydanlardan çekilmeyen meydanları domine eden ve organize eden bir teşkilat olarak bir şeyin farkındayız. Geçti o günler geçti. Hiç kimse bu anlamda yeni bir hevese yeni bir projeye yeltenmesin. Geçti o günler geçti” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39