• BIST 9079.97
  • Altın 2323.551
  • Dolar 32.3392
  • Euro 34.9657
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Memur-Sen Kayseri Kadın Kolları Başkanlığı Açıklaması

Memur-Sen Kayseri Kadın Kolları Başkanlığı Açıklaması
Memur-Sen Kayseri Kadın Kolları Başkanlığı Açıklaması şu şekilde;
Kadın, bir anne, eş, kardeş olarak baş tacıdır, kadınların toplumdaki önemi ve konumunun tartışılamayacağı açık ve nettir. Kadınları başarılı olmayan bir milletin, devletin, ülkenin başarılı olması düşünülemez. Kağnılarla top mermisi taşıyan kadınlarımız sayesinde Milli mücadele nasıl kazanıldıysa bu günde kadınlarımızın gayretli çalışmalarıyla ülkemiz her geçen gün ileriye gitmektedir.
“Kadın sorunlarının ortadan kaldırılması için öncelikle Kadın-Erkek ayrımcılığına son verilmesi, kadına yönelik şiddet ve istismarın önlenmesi, eğitime gereken önemin verilmesi, kız çocuklarının okullaşma oranının artırılması, kadının çalışma hayatında etkin olmasının sağlanması, kadının karar mekanizmalarına ve siyasal hayata katılımının sağlanması gerekmektedir,Kadınlar çalışma hayatının her alanında aktif rol almalıdır, “Şu anda ülkemizin yönetiminde ve bürokrasisinde görev alan kadınlarımız var. Ancak bu yeterli değil. Kadınlarımızın her alanda daha fazla aktif rol alması gerekmektedir. Bu da şüphesiz kadınlarımızın önündeki engellerin kaldırılmasıyla olacaktır”

Bilindiği gibi memur statüsünde çalışanlar içerisinde kadınlar önemli bir yer tutmaktadır.
Memur-Sen Konfederasyonu, bünyesindeki sendikalara üye kadın çalışanların sorun ve taleplerine daha etkin cevap verilmesi amacıyla, Memur-Sen Kadın Kolları yönetimini, 19 Ocak 2013 tarihinde, Memur-Sen’e bağlı sendikaların İl Yönetim Kurulları ile yapılan toplantıda yeniden belirlemiş olduk.

Yaptığımız görev dağılımında, Memur-Sen Kayseri Kadın Kolları Başkanı olarak ben Ayten Özsoy (Bem-Bir-Sen.), Başkan Yardımcısı ve Vekili Sayın Fatma Zehra ALTINDAĞ (Büro Memur Sen.), Teşkilattan sorumlu Başkan Yar. Sayın Canan URAT (Eğitim Bir-Sen.), Eğitimden sorumlu Başkan Yar. Sayın Dr. Aslı Uzak (Sağlık-Sen.), Mevzuattan Sorumlu Başkan Yar. Sayın Hilal ÇIKAN (Enerji Bir-Sen), Basın Yayın İletişimden sorumlu Başkan Yar. Sayın Elif ÇALYILMAZ (Bayındır Memur Sen) ve Mali Sekreter Sayın Ayşe BEDİR (Diyanet Sen.) olarak belirlenmiştir.

Bize verilen bu görevi en etkin ve verimli şekilde yerine getirebilmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.
Konfederasyonumuza bağlı Sendikalarımızda aktif görevlerde bulunan kadın çalışanlardan oluşturulan Memur-Sen Kayseri Kadın Kolları Yönetimi, başta kadın üyelerimiz olmak üzere tüm üye ve dostlarımızın destekleriyle başarılı hizmetlerde bulunacaktır.

Değerli basın mensupları kıymetli katılımcılar;
Memur-Sen’in ülke çapında başlattığı, “Özgürlük İçin 10 Milyon İmza” adıyla, kamuda kılık-kıyafet özgürlüğü için imza kampanyasına; tüm çalışanlarımızı


ve halkımızı destek vermeye çağırıyoruz. Bu kampanyayı niye başlattığımızı kısaca sizlere açıklayacağım.
“Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelikle kadın çalışanların ayakkabısının şekline, saçını tarama şekli ve
modeline, tırnak kesimine, gömleğinin kol ve yaka şekline, etek boyuna, pantolonunun şekline ve başını örtüp örtemeyeceğine kadar düzenleme yapan ihtilal dönemi yönetmeliklerle kamu çalışanlarını kışla havasında yönetmeye çalışan zihniyetin bakiyesi olarak halen devam ediyor. “Öğrencilerin ne giyeceklerine kendilerinin karar vereceği bir ortamda; kamu çalışanlarına ‘ne giyeceğinize biz karar veririz’ demek ne kadar doğru?”

Oysaki Halkımız, anayasa referandumunda, kadınlara pozitif ayrıcalık hakkı tanıyarak; kamuda çalışan kadınlar arasında yönetmeliklerle yapılan ayrımcılığın kaldırılması yönünde büyük bir adım atmıştır.

Bu sebeple, bu yanlışa biran önce son verilmesini istiyoruz. İnancı ve Anayasal hakları gereği başörtüsü takan kadınların kamuda çalışma hakkını ve eğitimin tüm birimlerindeki kızlarımızın örtünme hakkını, kanun ve yönetmeliklerle engellemenin söz konusu olamayacağını bir kez daha altını çizerek belirtmek istiyor ve
“Buradan sesleniyoruz: 83 yıl önce seçme, 79 yıl önce seçilme hakkı verilen kadınlar; yıl 2013 ve ne giyeceğini seçme hakkına sahip değiller. Milletin seçtiği vekiller kendi kıyafetini dahi seçememekte, kadınlarımız çalışma hayatında inancının gereği olarak örtünme hakkını kullanamamaktadır.”

Özgürlük, eşitlik ve adaletin sürgün edildiği Türkiye’de en çok acıya maruz kalanlar kadınlarımızdır, Biz, dini, dili, ırkı ve cinsiyeti ne olursa olsun insanların kategorize edilerek ayrımcılığa tabi tutulmasını istemiyoruz. Başarılı olmak için fırsat ve imkânların herkese eşit bir şekilde sunulmasını istiyoruz. Devletin bütün vatandaşlarının meşru haklarını iade etmesini, özde ve sözde vatandaş ayrımına bir an önce son vermesini istiyoruz.

Artık yeter! Aklımıza, ruhumuza giydirilmeye çalışılan deli gömleklerine hayır diyoruz. Başörtüsü; politik hesapların, pazarlıkların, suni ideolojik çatışmaların malzemesi olmaktan çıkarılmalıdır. Başörtüsü, inanma ve inandığını yaşama hürriyetinin ve insan olmanın gereği olarak kadınların kimliği ve kişiliği olarak kabul edilmelidir. İktidarıyla, muhalefetiyle, sivil toplumuyla, kadınıyla, erkeğiyle hep birlikte el ele, omuz omuza verilerek bu çağdışı yasak kaldırılmalıdır”
Sevgi ve saygılarımızla.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39