• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

Memur-Sen: Millet için milli göreve evet

Memur-Sen: Millet için milli göreve evet
Memur-Sen, milli birlik ve kardeşlik projesi kapsamında oluşturulan Akil İnsanlar Listesi'nde Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun isminin yer almasının milletimiz, kamu görevlileri ve Memur-Sen teşkilatı tarafından olumlu karşılandığını açıkladı.

Konuyla ilgili olarak Memur-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, Ahmet Gündoğdu’nun Marmara Bölgesi listesinde yer aldığı hatırlatılarak, “Kamu görevlileri konfederasyonları arasında genel yetkili olan ve Türkiye’nin 81 ilinde örgütlü bulunan Memur-Sen’in Akil İnsanlar Listesi’nde yer alması milletimiz, kamu görevlileri ve teşkilatlarımız tarafından olumlu karşılanmıştır.” denildi.

Türkiye’nin her noktasından ve her kesimden gelen yoğun desteğin Memur-Sen’in sorumluluğunu daha da artırdığının belirtildiği açıklamada, “Kangren haline gelen ve Türkiye’nin ekonomik, sosyal olarak küresel aktör olmasının önündeki en büyük engellerden birisi olan terör sorununun çözülmesini milletimiz, kamu görevlileri ve milli iradenin tecelli ettiği TBMM büyük bir kararlılıkla istemektedir” ifadelerine yer verildi. Memur-Sen’i kamu görevlilerinin en güçlü örgütü olduğunun belirtildiği açıklamada, Memur-Sen ailesinin de çözüm sürecine katkı sunmayı, çözüme yönelik görüş, öneri ve tekliflerini devletin kurumları ve milletimizle paylaşmayı milli ve tarihi bir görev saydığı ifade edildi.

Ülkemiz ve milletimizin her şeyden önce huzur ve güven ortamına ihtiyacının olduğu vurgulandığı açıklamada, bu ortamın sağlanması için terörle mücadelenin başarıyla sonuçlanması gerektiği belirtildi. Teröristle mücadelenin güvenlik güçlerinin görevi ve sorumluğunda olduğunun ifade edildiği Memur-Sen açıklamasında, teröre kaynaklık eden bataklığı kurutmada iktidarı, muhalefeti, sivil toplumu ve sendikalarıyla toplumun tüm kesimlerine tarihi ve vicdani sorumluklar düştüğü belirtildi. Milletin yüklediği bu sorumluluk ve görevin Memur-Sen’in kuruluş gayesi, misyonu ve vizyonu doğrultusunda yerine getirileceğinin kaydedildiği açıklamada, en çok önem verilen noktanın şehitlerimizin ruhunun incitilmemesi, şehit yakınlarını ve gazileri üzecek yaklaşımlardan uzak durulması olduğu vurgulandı.


Çözüm sürecinde bir diğer önemli bir noktanın ise, çözümün üniter demokratikleşme kapsamında yürütülmesi olduğunun dile getirildiği açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Devletimizin ve milletimizin en büyük sosyal paydaşlarından biri olan Memur-Sen olarak, terörün tamamen bitirilmesini ve artık başta asker ve polis olmak üzere vatan ve millet görevi yapanların burnunun dahi kanamamasını istiyoruz. Bunu yaparken sürecin tamamında şehit yakınları ve gazilerimizle istişare halinde olacağız. Şehit yakınları ve gazilerimizin görüş ve düşüncelerini de yetkililerle paylaşacağız. Dünya görüşleri, hayata bakışları, yaşayışları, siyasi partileri, sivil toplum kuruluşları ve sendikaları farklı olsa da milli birlik ve kardeşliğin sağlanması milletimizin tamamının beklentisi ve talebidir.”

Memur-Sen’in kurulduğundan beri “milletimiz ne diyorsa o” felsefesiyle hareket ettiğinin ifade edildiği açıklamada, ülke ve milletimizin yüksek beklentisi ve talebi olan terörün yok edilmesi noktasında her türlü sorumluluğun alınacağı ve yerine getirileceği kaydedildi. Açıklamada ayrıca, “Bin yıllık desende bir ve beraberiz” anlayışla küresel aktör haline gelen güçlü ve büyük bir Türkiye için milletimizle el ele ve milletimizin sözcüsü olarak bu milli görevin kabul edildiği, bu görevin yüksek bir sorumlulukla yerine getirileceği, bunun millete verilen bir söz olduğu ve sonuna kadar bu sözün sonuna kadar arkasında durulacağı dile getirildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39