• BIST 9008.92
  • Altın 2281.932
  • Dolar 32.3179
  • Euro 35.0593
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 16 °C

Memur-Sen'den Afrika'ya 81bin TL Yardım

Memur-Sen&#39den Afrika&#39ya 81bin TL Yardım
Afrika’ya yardımlar insanlığın ölmediğini göstermiştir. Memur-Sen Kayseri İl Temsilcisi Aydın KALKAN 26.08.2011 Tarihinde Saat 12.15 de Sendika binasında Konfederasyona bağlı iş kollarının İl Temsilcilerinden Mehmet KARAKAŞ, Ali ARIKAN, Mahmut HARMANC
Afrika’da yaşanan insanlık dramı için başlattıkları yardım kampanyası ile insanlığın ölmediğini gösterdiklerini belirten Aydın KALKAN basın açıklamasında şunları söyledi.

“Yardım kuruluşlarımızın kıymetli yöneticileri
Sendikalarımızın başkan ve yönetim kurulu üyeleri
Değerli Basın mensupları,
08.08.2011 tarihinde yine bu salonda Sendika başkanlarımız, İHH ve Kimse Yok mu yöneticileri ve sizlerle yaptığımız basın toplantısında “Afrika’ya yardım ederek İnsanlığın ölmediğini gösterelim Çocukları yaşatalım” kampanyasını başlatmış, sizler ve telefon mesajları ile bu kampanyayı Memur-Sen Kayseri üyelerine duyurmuştuk.
Bu gün itibari ile bu iki yardım kuruluşumuzun adına açtırdığımız hesaplarda 81.585 TL. Toplanmıştır. Üyelerimizin yaptığı yardımlar bununla sınırlı değildir. Telefon mesajı ile ve nakdi olarak diğer yardım kuruluşları aracılığıyla da yardımlar yapılmıştır.
Allah (C.C.) yapılan bütün bu yardımları kabul eylesin. Bu yardımların maddi değerinin yanında insanlığın ölmediğini göstermesi bakımından da çok önemlidir”.dedi
Aydın kalkan, konu ile ilgili açıklamalarını şöyle sürdürdü
“Değerli basın mensupları, muhterem katılımcılar
Başta ABD ve Avrupa devletleri olmak üzere zengin ülkeler Afrika’daki insanlık dramıyla hiç ilgilenmemekte, menfaatleri olduğu zaman ise insan hakları, demokrasi gibi bahanelerle her türlü baskı ve şiddete başvurmaktadır.
Biz ‘Önce insan’ parolasıyla sendikacılık yapan Memur-Sen ailesi olarak, insanlığın ölmediğini, vicdanların tükenmediğini, erdemliliğin sözlüklerde kalmadığını göstermek için, ‘yardımlar Afrika’ya, Afrikalı masum çocuklara’ diyerek bu harekete katıldık. Erdemli insana yakışan, insani ve vicdani görevimizi yerine getirmeye çalıştık. Kültür ve medeniyetimizden miras kalan yardımlaşma ve dayanışmayı zirveye çıkarmak için Afrikalı kardeşlerimize, milletimizle ve kamu görevlileriyle birlikte bizde merhamet elimizi uzatıyoruz, uzatmaya devam edeceğiz diyen Kalkan, zengin devletlere seslenerek boş lafı, israfı bırakıp insanlık görevlerini yerine getirmeye çağırarak şunları söyledi.
“Buradan bir kez daha dünyanın zengin devletlerine sesleniyoruz ve diyoruz ki “gerçekten demokrasiye, insan haklarına, insan hayatına önem veriyorsanız boş lafı, israfı bırakıp bu aç, susuz ve çaresiz insanlara yardım ederek insanlık görevlerinizi yerine getirin, biz insanlığın ölmediğini gösteriyoruz, sizde gösterin”.

Bu duygu ve düşüncelerle İHH ve Kimse Yok mu yöneticilerine, sendikalarımızın başkan ve yönetim kurulu üyelerine, az veya çok yardımda bulunan bütün üyelerimize ve siz değerli basın mensuplarına katılım ve katkılarından dolayı teşekkür ediyor, yaptığımız ve yapacağımız yardımların hayırlara vesile olmasını diliyorum.
Sizlerin, Kayseri halkının ve bütün İslam aleminin kadir gecesini ve Ramazan Bayramını şimdiden kutluyor saygılar sunuyorum” dedi.
Aydın kalkan, toplanan yardımların banka dekontlarını İHH yönetim kurulu üyesi Ali TOKLUMAN ile Kimse Yok Mu derneği Kayseri şube başkanı Abdurrahman HASKARAMAN’a teslim etti.
Ali TOKLUMAN, bu hayırlı çalışma ve yardımlarından dolayı Memur-Sen Kayseri İl Temsilcisi Aydın KALKAN ve üyeleri teşekkür ederek şunları söyledi” Allah bütün üyelerinizin ecirlerini kabul eylesin, bu yardımların maddi değerinin yanında manevi değeri de çok büyüktür”.
Abdurrahman HASKARAMAN’da “Kendimiz zengin olmasak ta duaların kabul olacağı bu günde gönlümüz çok zengindir. Her insanın derdiyle dertlenmek bizim görevimizdir. “aç sineni açabildiğin kadar ummanlar gibi olsun, inançla geril, insana sevgi duy, kalmasın uzatmadığın el, kalmasın mahzun gönül” diyor yardımlarınızın hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum”dedi.

Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şubesi Basın Yayın Sekreterliği
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39