• BIST 8963.84
  • Altın 2278.807
  • Dolar 32.3097
  • Euro 35.0661
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 16 °C

Memur - Sen'den Zam Protestosu

Memur - Sen'den Zam Protestosu
Kayseri'de, Memur - Sen Kayseri İl Temsilciliği, Kamu İşveren Kurulunun önerdiği zam teklifini protesto etti.
Kayseri'de, Memur - Sen Kayseri İl Temsilciliği, Kamu İşveren Kurulunun önerdiği zam teklifini protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan basın açıklamasında konuşan Memur - Sen İl Temsilcisi Aydın Kalkan, "Kamu görevlileri olarak toplu sözleşme görüşmelerinde kritik bir noktaya gelmiş bulunmaktayız. 30 Nisan'da başlayan toplu sözleşme görüşmelerinde 8 ve 9 Mayıs tarihlerinde hizmet kollarının teklifleri üzerine yoğun bir çalışma yapılmıştır. Kamu İşveren Heyeti'nin getirdiği teklif, hükümetin yeterince sorun çözme ve kamu görevlilerinin haklarını koruma, geliştirme endeksli bir yaklaşım içinde olmadığını, aksine teklifleri reddetme anlayışı üzerine politika geliştirdiğini göstermektedir. Memur - Sen olarak hizmet kollarının sorunlarına yönelik tüm teklifleri 21 Mayıs akşamına kadar masada tutacağımızı kamu görevlilerine yeni hak ve kazanımlar sağlayıncaya kadar da mücadele edeceğiz." diye konuştu.

Kamu görevlilerine önerilen zam teklifinin komik olduğunu belirten Kalkan, "Hükümetin, Kamu İşveren Heyeti aracılığıyla 2012 yılı için kamu görevlilerine önerdiği yüzde 3 + yüzde 3, 2013 yılı için yüzde 2 + yüzde 3 zam teklifi komiktir. Komik olduğu kadar da Türkiye'nin ekonomik gerçeklerini yansıtmamaktadır. Biz, toplu sözleşme masasında olduğumuzu sanıyorduk. Ancak bu teklifle karşılaşınca bir an kendimizi Cem Yılmaz'ın gösterisinde gibi hissettik." ifadelerini kullandı.

Hükümetin maaş zamları geldiği zaman cimri davrandığını söyleyen Kalkan, "Kamu İşveren Heyeti'nin masaya getirdiği maaş zammı, Maliye Bakanlığı'nın kendi ekonomik verileriyle de örtüşmemektedir. Her yılbaşında ceza ve vergilere o yıl için uygulanacak zamları açıklıyor. Vatandaşına kestiği cezaya, aldığı vergi ve harçlara, pasaport gibi kağıtlara yüzde15'lere varan zam yapan hükümet, kamu görevlilerinin maaş zammına gelince cimri davranıyor." şeklinde konuştu.

Hükümete çağrıda bulunan Kalkan, "Hükümet artık kamu görevlilerinin maaş zamları gündeme geldiğinde Mali disiplin, bütçe disiplini, ekonomik sınırlılık kavramlarını bir kenara atsın. Çünkü bunlar hükümetin kendi içindeki tutarsızlığından başka bir şeyin göstergesi değildir. Üst düzey sivil bürokratlara bir kalemde 772 TL, üst rütbeli askeri personele 336 TL veren, sermayeye tek kalemde 2 milyar liralık teşvik hediye eden hükümetten, kamu görevlilerini motive edecek teklifler istiyor ve bekliyoruz." diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39