• BIST 9019.24
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 16 °C

Memura mazeret izni müjdesi!

Memura mazeret izni müjdesi!
TBMM Plan ve Bütçe Alt Komisyonu, AFAD Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi üzerindeki çalışmalarını tamamladı. Alt Komisyon, engelli ve süreğen hastalığı bulunan çocuklar için 10 günlük mazeret izni kullanacak devlet memur

Plan ve Bütçe Alt Komisyonu, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını içeren torba teklifte bazı değişiklikler yaptı.

16 YAŞ SINIRI

Buna göre, teklifte 16 yaşın altında, en az yüzde 70 oranında engelli ya da süreğen hasta çocuğu bulunan devlet memurlarına 10 günlük mazeret izni verilmesini öngören maddede değişiklik yapıldı. Teklifteki 16 yaş sınırı, evli olmamak kaydıyla kaldırıldı ve bu haktan muvazzaf askerler ile uzman erbaşların da yararlanması sağlandı.

Finansal kiralama şirketleri ve OSB içinde yer alan katılımcılardan gelen talepler doğrultusunda, OSB sınırları içinde finansal kiralama yapılabilmesinin önü açıldı.

OSB içinde yer alan taşınmazlar, finansal kiralama sözleşmesine konu edilebilecek. Bu durumda, OSB yönetiminden uygunluk görüşü alınacak. Devlet tarafından arsa teşviki verilen arsalar için finansal kiralama sözleşmesi yapılamayacak. Satışı yapılan arsalar, hiçbir şekilde tahsis amacı dışında kullanılmayacak.

Deprem gözlemi yapan üniversiteler, yerel yönetimler ve tüm kamu kurum ve kuruluşları, deprem gözlem verilerini eş zamanlı olarak AFAD'a aktaracak. Meydana gelen depremin büyüklük, şiddet gibi temel verileri, kamuoyuna resmi olarak sadece AFAD tarafından yapılacak.

Alt komisyon, teklife Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılması Dair Kanunu'nun hak sahipliğinin ilamı ve sona erdirilmesi başlıklı maddesinde de değişiklik yapılmasını benimsedi. Buna göre, bu madde uyarınca yapılan ilamlar sonucunda talep edilmeyen alacaklar, Resmi Gazete'de yayımlanan son listenin ilan tarihinden 5 yıl sonra, Hazine'ye irad olarak kaydedilecek.

KEY ÖDEMELERİ

Yapılan değişikliğin gerekçesinde, KEY ile ilgili ilk 5 yıllık zaman aşımı süresinin 27 Temmuz 2013 tarihinde sona erdiği hatırlatılarak, şu ifadelere yer verildi:

"KEY alacak tutarı birden fazla kurum tarafından parça parça tasfiye halinde T. Emlak Bankası'na bildirilen ve birden fazla listede alacak tutarı yayımlanan hak sahiplerinin her bir alacağının zaman aşımı süreleri farklı olabilmektedir; ayrıca bu kişilerin hatalı bilgilerine ilişkin olarak yapılan düzeltmelerin hangi tarihteki ilanla ilgili olduğunun tespit edilmesinin mümkün olmaması; bazı hak sahiplerinin alacaklarını tahsil etmek üzere Ziraat Bankası'na başvurmalarına rağmen, kurumları tarafından yapılan eksik ya da yanlışlıklar nedeniyle alacaklarını alamamaları, bu sorunların giderilmesinin zaman alması nedeniyle hak sahiplerinin alacaklarının kendi inisiyatifleri dışında kalan sebeplerden dolayı zaman aşımına uğraması sorunlarının çözülebilmesini ve hak sahiplerinin mağduriyetlerinin engellenmesini teminen zaman aşımı süresinin yeniden belirlenmesi öngörülmüştür." 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39