• BIST 8990.32
  • Altın 2291.731
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0657
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

Memurlara yazılı sözlü sınav

Memurlara yazılı sözlü sınav
Kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanan görevlerde yükselme sınavlarında, radikal değişiklikler yapıldı. Bundan sonra yükselmek isteyen Memurlar için yazılı sınavın yanında sözlü sınavda yapılacak. Bunu duyan memurlar hiçde memnun olmuş gibi değil...
Memurlar artık yükselebilmek için sözlü sınava da girecek. Ayrıca daha önce zorunlu olarak sorulan, anayasa, ulusal güvenlik, inkılap tarihi gibi konular da çıkartıldı. Kurumlar kendi konularında sorular hazırlayacak. Yönetmelikte yapılan değişiklik ile görevde yükselme yönetmeliğinin uygulanmayacağı hallerin düzenlendiği 2'nci maddedeki ilçe müdürü ifadesi, "ilçe idare şube başkanlıkları ile bunlarla aynı düzeydeki diğer görevlere" şeklinde düzenlendi. Ayrıca, avukat kadro pozisyonundan hukuk müşaviri kadrosuna atanma, görevde yükselme kapsamı dışına çıkartıldı. Getirilen düzenleme ile görevde yükselme mahiyetindeki atamaların yapılabilmesi için bulunduğu kurumda veya diğer kurumlarda alt görevlerde çalışmış olma şartı ve süre arama zorunluluğu kaldırıldı. Ancak, isteyen kamu kuruluşu alt görevlerde çalışmış olma şartı ve süresi arayabilecek.

SÖZLÜ İMTİHAN...

şube müdürü, müdür ve bunlarla aynı düzeydeki görevde yükselme suretiyle atanacaklarda yazılı ve sözlü sınavda başarılı olma şartı aranacak. Müdür dışındaki diğer alt görevlerde ise yazılı sınav yeterli olacak. Şube müdürü ve müdür kadroları için yapılacak sözlü sınava ilan edilen kadro ve pozisyon sayısının 5 katına kadar aday sözlü sınava alınacak. Sözlü sınav notu bu kadrolar için başarı notu sayılacak. Müdür dışındaki kadrolar için ise yazılı sınav notu başarı notu sayılacak.

ARANACAK ÖZELLİKLER

Sözlü sınavda müdürler için şu özellikler aranacak: a) Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi, b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, c) Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu, d) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, e) Genel kültürü ve genel yeteneği, f) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı.

DERS KONULARI DEĞİŞTİ

Görevde yükselme Sınavının ders konuları arasında yer alan, 1982 Anayasası, Atatürk İlkeleri, İnkılap Tarihi, Ulusal Güvenlik, Etik Davranış İlkeleri, Türkçe Dilbilgisi ve Halkla İlişkiler zorunlu ders kapsamı dışına çıkartıldı. Kamu kurum ve kuruluşları yazılı sınava ilişkin konu başlıklarına istediği şekilde ve konuda yapacağı duyuruda yer verecek.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39