• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

Merhum Necmettin Erbakan anıldı

Merhum Necmettin Erbakan anıldı
Türkiye Cumhuriyeti'nin 27'nci Başbakanı merhum Necmettin Erbakan'ın ölümünün birinci yılı dolayısıyla Üsküdar Belediyesi tarafından bir anma gecesi düzenlendi.
Vefatının 1. Yılında Necmettin Erbakan: Hayatı ve Mücadelesi isimli anma programına; Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, SP GİK Üyesi ve Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Yeni Akit Gazetesi Yazarı Mustafa Özcan, Yazar Ekrem Kızıltaş ve Sabah Gazetesi Yazarı Nazlı Ilıcak, Prof. Dr. Osman Özsoy, Saadet Partisi Yönetim Kurulu Üyeleri ile bine yakın davetli katıldı.

KARA: ÖRNEK BİR İNSAN

Anma gecesinde bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Erbakan'ın zekasıyla, inancıyla, düşüncesiyle, yaşayışıyla, mücadelesiyle, önderliğiyle mümtaz bir şahsiyet ve örnek bir insan olduğunu ifade etti. Kara ayrıca bir dava adamı olan “Türkiye'nin Hocası”nın, yarım asra yakın bir süre olağanüstü gelişmelerle, iniş ve çıkışlarla, değişim ve dönüşümlerle geçen, toplumsal hafızamızda ve tarihimizde silinmez izler bırakan bir mücadelenin öncüsü olduğunu dile getirdi. “Milli Nizam” ifadesiyle özdeşleşen, “Mücadele ve İnanç Abidesi” olan Erbakan'ın İslam'ın bayraktarlığını ve hizmetkarlığını yapan nadide şahsiyetlerden biri olduğunu anlatan Mustafa Kara, Âleme nizam vermek için, adil bir düzen tesis etmek için, Müslümanların refahını ve insanlığın kurtuluşunu sağlamak için son nefesine kadar mücadele ettiğini ifade etti.

Siyasetin mazlum çiçeği

Saadet Partisi Genel Başkan Danışmanı, GİK Üyesi ve Necmettin Erbakan'ın Fatih Erbakan ise anma programını tertip eden Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'ya teşekkür ile başladığı konuşmada Üsküdar'a damat olarak geldiğini ve Üsküdar'a bir akrabalık durumu söz konusu olduğunu ifade etti.

Konuşmasında Necmettin Erbakan'ın siyasi hayatını anlatan Fatih Erbakan, karanlık kışlar içerisinde, son derece zor şartlar altında bulunan ülkemizde tek başına baharı başlatan bir çiçek olarak gördüğümüz hepimizin babası, hocası, büyük lider ve dava adamı olan Necmettin Erbakan hocayı anmak amacıyla toplandıklarını ifade etti. Erbakan konuşmasında “Bu lider, tüm dünyada sürekli olarak gerileyen, savunma yapmak zorunda kalan, Osmanlıların çöküşü ile zor günler geçiren bu topraklarda bütün İslam aleminin yeniden şahlanışına sebep olmuş bir muhterem şahsiyettir” dedi.

Necmettin Erbakan'ın Almanya'da bulunduğu dönemde Alman Leopard tanklarının geliştirilmesinde çalıştığını ifade eden Fatih Erbakan, “Alman uzmanların bir mühendis olarak olağanüstü bilgi ve yeteneklere sahip olan Necmettin Erbakan'a Almanya'ya daha önce gelmiş olması durumunda Almanya'nın Rusya'ya savaşı kaybetmemiş olacaklarını söylediğini ifade etti. Necmettin Erbakan'ın düşünce, fikir, söylem, kavram üreten bir ideolog olduğunu söyleyen Fatih Erbakan, babasının ortaya çözüm önerileri koyan ve bunları uygulayan, mücadeleci, kararlı, azimli bir eylem adamı ve aktivist olduğunu söyledi. Konuşmasında Necmettin Erbakan'ın siyasi hayatının yarısını siyasi yasaklı bir lider olarak geçirdiğini, kurmuş olduğu dört partinin de kapatıldığını ifade eden Fatih Erbakan, buna mukabil babasının bütün bu zorlukları büyük bir ağırbaşlılıkla karşıladığını ifade etti. Fatih Erbakan konuşmasını “Allah, onu andığımız gibi onu anlamayı ve onun gibi yaşamayı bize nasip etsin” diyerek noktaladı.

Fatih Erbakan'ın konuşması sonrası Necmettin Erbakan'ın hayatını ve mücadelesini anlatan bir belgesel gösterimi gerçekleştirildi. Her biri kendi alanlarında uzman olan gazetecilerin yer aldığı ve “Vefatının 1. Yılında Necmettin Erbakan: Hayatı ve Mücadelesi isimli panelde ise Türkiye'nin Hocası'nın hayatı, nitelikleri, siyasi mücadelesi ve yaşadığı zorluklar ele alındı.

Habervaktim.com
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39