• BIST 8732.3
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • Kayseri 6 °C
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C

Merkez Mes.ve Tek.Anadolu Lisesi'nin konuğu Büyükkılıç oldu

Merkez Mes.ve Tek.Anadolu Lisesi'nin konuğu Büyükkılıç oldu
"Teknik elemanlar önemli"

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin 'Kariyer Günleri' toplantısına iştirak ederek öğrenciler ile sohbet etti, çalışmalardan örnekler verdi. 


Özellikle bir ülkenin sanayi kalkınmasında teknik öğretim çok önemli olduğunu teorik bilgiler yanında uygulamalı atölye çalışmaların işgücü istihdamında kaliteyi artırdığını belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, 'Kariyer Günleri' ile yapılan bu toplantıların aslında bir fikir, yaşam özgeçmişi, deneyimler, bilgiler ile örneklerin aktarılarak öğrencilerin bir bakıma hayata hazırladığını kaydetti. Kayseri Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Selçuk Erdem ile okul binası ve sınıfları gezen Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç “Kayseri Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin 'Kariyer Günleri' etkinliğinin bu ayki konuğu olmaktan son derece mutlu oldum. Öğrencilerimiz bu tür etkinlikler ile ufuklarını açıyor, meslekler hakkında bilgiler ediniyor ve geleceklerini planlıyor.

Teknik bir lise oluşunuz açısından Kayseri’de bulunmanız bir şans. Çünkü Kayseri sanayi üretimleri açısından önü açık bir şehir ve şu anda bile şehrimizde 3 organize sanayi alanı var. 'Araba üretimine hazırız' derken sadece arsa olarak değil sizlerin sayesinde işgücü olarak da 'hazırız' diyebiliyoruz. Sizlere de sadece çalışmak düşüyor. Çünkü sizlerden başta aileniz ve bu millet çok şeyler bekliyor. Türkiye'yi 2023 hedefine ulaştıracak olan siz gençlerimizsiniz. Ayrıca sizlerin başarı bizleri gururlandırıyor. Ata sporu güreşte başarınızdan dolayı sizleri de kutluyorum” dedi.
Okul Müdürü Selçuk Erdem ise, “Sıradan bir belediyecilik anlayışının dışında Melikgazi Belediyesini referans bir belediye yapan başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Melikgazi Belediyesinin okullara verdiği desteği hiçbir zaman unutamayız. Her okulda mutlaka bir Melikgazi eseri vardır” ifadelerini kullandı.
Programın sonunda Okul Müdürü Selçuk Erdem tarafından günün anısına Başkan Büyükkılıç’a plaket takdim edildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39