• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

Mesut Özil Ronaldo'yu Mat Etti / VİDEO

Mesut Özil Ronaldo'yu Mat Etti / VİDEO
EURO2012'de B Grubu maçında Almanya ile Portekiz, Lviv şehrinde karşı karşıya geldi. Almanya, ecel terleri döktüğü mücadeleyi 1-0 kazandı.
EURO2012'de heyecan, cumartesi günü oynanan B Grubu maçlarıyla devam etti. Grupta oynanan günün ilk maçında, Danimarka'nın Hollanda'yı 1-0 yenmesinin ardından gözler, Almanya ile Portekiz arasındaki grubun diğer karşılaşmasına çevrildi.

Cristiano Ronaldo, Mesut Özil, Nani, Mario Gomez gibi dünya yıldızlarının, Ukrayna'nın Lviv şehrindeki Lviv Arena'daki buluşmasından Almanya 1-0 galip ayrılmayı başardı. 72. dakikada Mario Gomez'in kaydettiği kafa golü maçın sonucunu tayin ederken İngiliz futbolunun efsane isimlerinden Gary Lineker'in "Futbol 22 kişinin 90 dakika boyunca bir topun peşinden koştuğu ve sonunda Almanların kazandığı bir oyundur" sözü bu maçın ardından bir kez daha akıllara geldi.

Bu sonuçla B Grubu'nda Danimarka ve Almanya ilk maçlar sonunda üçer puanla ilk iki sırada yer alırken puansız Portekiz ve Hollanda bu iki ülkeyi izledi.

HÜCUMCU PANZERLER

Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw, Portekiz karşısında golü düşünen bir anlayışla çıktı. Mesut Özil'in orta sahadaki liderliğinde kanatlara Podolski ve Müller'i yerleştiren başarılı teknik adam, ileri uçta ise Mario Gomez'e yer verdi.

Q7 VE ALMEIDA YEDEK

Portekiz cephesinde ise Cristiano Ronaldo, Helder Postiga ve Nani, hücum hattını oluştururken Beşiktaş formasını giyen Ricardo Quaresma ve Hugo Almeida mücadeleye yedek kulübesinde başladı.

SIKICI MAÇ

Almanya beklenildiği üzere maça baskı kurarak başladı. Lucas Podolski ve Mario Gomez'in gollük vuruşlarında kaleci Rui Patricio kalesinde devleşti.

Bu pozisyonların ardından Almanya'nın tempoyu yükseltme çabalarına karşı iyi direnen Portekiz, sahada iyi yayılarak rakibe boş alan bırakmadı. İstediği pozisyonları bulamayan Panzerler, beklenen oyununu sahaya yansıtamadı.

Sıkıcı bir futbolun oynandığı ilk yarı boyunca Portekiz'in istediği oyun tarzı sahada görülürken devrenin son anlarında Pepe'nin, bir duran top organizasyonu sonrası dönerek yaptığı vuruş üst direkten döndü. Maçtaki en net gol pozisyonu olan bu anın ardından ilk devre golsüz berabere sona erdi.

PORTEKİZ OYUNUN GİZLİ HAKİMİ

İkinci yarı da Almanya'nın baskısıyla başladı ancak Panzerler, topa sahip olup rakip yarı alanda topu tutmanın dışında ekstra bir şey yapamıyordu. Portekiz'in savunması, ilk yarıda olduğu gibi iyi işlerken ilerleyen dakikalarda, risk alması muhtemel Almanya karşısında Cristiano Ronaldo ve Nani gibi süratli hücum ayakları ile kontraataklarda etkili olmak hedeflendi.


Germany 1-0 Portugal (Euro 2012 - Group B) ile fasthighlights-2012

GOMEZ "OH BE!" DEDİRTTİ

Dakikalar ilerledikçe Almanya'da stres artmaya başladı. Hatta oyuna girmeye hazırlanan Miroslav Klose, takımın yeni gol umudu olacaktı fakat beklenen gol 72. dakikada geldi.

Sami Khedira'nın sağ kanattan yaptığı ortada iyi yükselen Mario Gomez, maçın başlarında kaçırdığı pozisyonun bir benzerinde bu defa Rui Patricio'yu avlayarak beklenen golü attı.

PORTEKİZ BASTIRIYOR

Yediği gole kadar önce gol yememeyi düşünen ve bunun da karşılığını alan Portekiz, son 20 dakikada beraberlik için saldıran ve hücumu daha fazla düşünen takım konumuna geçti. İkinci yarıda oyuna gire Nelson Oliveira ile hücum hattı güçlenen Portekiz, etkili ataklar geliştirmeye başladı.

Nani'nin bir topunun üst direkten dönmesiyle "ah" çeken Portekizliler, normal sürenin son anlarında, Almanya defansının hatası sonrası Varela'nın altıpasta yaptığı bomboş vuruşla bir kez daha golle burun buruna geldi ancak kaleci Neuer açıyı çok iyi kapatarak mutlak bir pozisyonu önledi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Almanya, ecel terleri döktüğü maçta Portekiz'i 1-0 yenerek turnuvaya üç puanla başladı.

MAÇIN ANI



(Portekiz maçın sonuna doğru çok net 2-3 gol pozisyonundan yararlanamadı. Birinde kahraman Varela'ydı)

Almanya: 1 - Portekiz: 0

Stat: Lviv Arena (Lviv)
Hakemler: Stephane Lannoy, Frederic Cano, Michael Annonier (Fransa)
Almanya: Neuer, Hummels, Badstuber, Lahm, Boateng, Khedira, Schweinsteiger, Mesut Özil (Dk. 87 Kroos), Thomas Müller (Dk. 90+3 Bender), Podolski, Gomez (Dk. 80 Klose)
Portekiz: Rui Patricio, Bruno Alves, Pepe, Fabio Coentrao, Joao Pereira, Miguel Veloso, Joao Moutinho, Raul Meireles (Dk. 80 Varela), Nani, Cristiano Ronaldo, Helder Postiga (Dk. 70 Nelso Oliveira)
Sarı kartlar: Dk. 13 Helder Postiga, Dk. 60 Fabio Coentrao (Portekiz), Dk. 43 Badstuber, Dk. 69 Boateng (Almanya)
Gol: Dk. 72 Gomez (Almanya)
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39