• BIST 9050
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

Mesut Özil'den mesaj!

Mesut Özil'den  mesaj!
ıldız oyuncu, çektikleri kuranın iyi mi, yoksa kötü mü olduğunu maçlardan sonra göreceklerini belirtti, Mourinho bize işimizin kolay olmadığını söyledi. Galatasaray iyi bir dönem geçiriyor ve elinde çok önemli oyuncular var. Ancak biz bu kupayı çok istiyo
Kimimiz kızabilir, kimimiz nefret bile edebilir. Türk Milli Takımı yerine Alman Milli Takımı'nı seçmesi ne kadar içimizi acıtsa da, her başarısı illa ki bizi de sevindiriyor. Ekran başında ne zaman Mesut'un bir maçı olsa, ettiği Türkçe bir küfür bile bizlerde tebessüm yaratabiliyor! Nasıl olmasın ki? Dünya'nın en önemli kulübü Real Madrid'in 10 numarasını giyiyor. Yetenekleri ve oyun zekası ile Almanlar'ın herşeyi. Galatasaray ile Real Madrid Şampiyonlar Ligi'nde eşleştiğinde de herkesin aklına yine o geldi. Türk asıllıydı sonuçta. Bir Türk takımına karşı en önemli organizasyonda görev alacaktı. Bize de iş çıkmıştı anlaşılan! Bir kere Mesut'la yüz yüze görüşmek, Galatasaray-Real Madrid eşleşmesi hakkında kendisinden değerlendirmeler almak hiç de kolay bir iş değildi. En azından bunu Almanya Milli Takımı ile kamp yaptığı sırada gerçekleştirmek daha da zordu. Çünkü disiplinli olmaları ile bilinen Almanlar'da programlar çok önceden planlanırdı. Hatta bir keresinde Fatih Terim ile sohbetimizde Derwall'in kendisine aktardığı anekdot gibi 3 yıl sonrasının yemek menüsü bile onlarda hazırdır.
Löw'ün sıcaklığına rağmen Kuraların hemen ardından milli maçlar için lige ara verildi. Almanlar da Kazakistan ile oynuyordu. Düşünün Almanya'daki Kazakistan maçı için akredite olmak istediğimde "Üzgünüz, 3 hafta önce akreditasyonlar sona erdi" şeklinde bir mail aldım. Aklımda Mesut Özil işi vardı ama bırakın O'na ulaşmayı, Alman Milli Takımı'nın maçını izlemek için bile geç kaldığım söylenmişti. Tabii ki vazgeçmedim. Sonunda da maça akredite oldum. Derdim Almanlar'ın Kazaklarla oynayacağı maçı izlemek değil, Mesut'la temas kurup, Şampiyonlar Ligi için özel bir röportaj yapmaktı. Bu yüzden maçtan 2 gün önce Almanya'nın yolunu tuttum. Alman takımı, Nürnberg'in Herzagenaurach bölgesinde Novina Otel'e yerleşmişti. Kaldığım otel onlara 8 km. uzaklıkta idi. Ama adeta Almanlarla beraber ben de kamp yaptım. Türkiye'den geldiğimizi öğrenen Joachim Löw'ün bütün sıcaklığına karşın, yine de katı Alman kurallarını kırmak zordu. Tabii Mesut'la görüşüne kadar. O andan itibaren bütün takıma yakındım artık.
İstanbul sevinci
Mesut'la iki kere özel görüşme fırsatım oldu. Novina Otel'de ve Kazakistan maçı sonrası Nürnberg Stadı'nda... Real Madrid- Galatasaray eşleşmesiyle düşüncelerini sorduğumda 'Ben Mesut'um ya siz!' esprisiyle giriş yaptı ve şöyle devam etti: "İyi mi oldu kötü mü oldu bunu maçlardan sonra görebiliriz. Ama Türkiye'ye ve İstanbul'a geleceğim. Bu açıdan bakarsam iyi kura iyi oldu." Yıldız futbolcu, Galatasaray ile ilgili olarak ise "Bu seneki performansları çok iyi. Galatasaray geçmişte de önemli neticeler aldı. Ama uzun yıllardır bu seviye gelememişti. İyi bir dönem geçiriyorlar. Elinde de çok önemli oyuncular var. Herkesin tanıdığı, bildiği futbolcular bulunuyor kadrosunda. Bize karşı da ekstra motivasyonla oynayacaklarını düşünüyorum" dedi. İnancımız tam Mourinho'nun her rakibe karşı saygılı bir teknik adam olduğunu da aktaran Mesut, "Türkiye'ye gelip Galatasaray'ın maçını izlemesi normal. Çünkü Mourinho, rakip takımları iyi analiz eder. Şampiyonlar Ligi'nde bu seviye gelmiş bir takım karşınızda. Bize de ilk olarak işimizin hiç de kolay olmadığını söyledi. Galatasaray'a elbette önlem alacaktır. Bu seviyede her sonuç mümkün. Ancak ligde iyi bir sezon geçirmedik. Çok kötü başladık. Bu yüzden ilk planda Şampiyonlar Ligi'ne odaklandık. Bu kupayı almak istiyoruz. Takım olarak buna inancımız tam. Manchester United'i eledik bir önceki turda. Bu eşleşme de bizim adımıza zorlu geçecek" diye konuştu.
Dostlarım üzülebilir
Türkiye Ligi'ni de takip ettiğini anlatan Real Madridli futbolcu, "Büyük derbiler oynanıyor. Ben de İstanbul'a geleceğim için heyecanlıyım. Bir çok arkadaşım ve dostum orada. Üzgünüm ama bazısı bundan dolayı hayalkırıklığına uğrayabilir" diyerek Türkiye'deki dostlarına kötü bir mesaj yolladı.
Bence tur şansı ortada
Galatasaray karşısında favori gösterilmelerinin normal bir durum olduğunu da söyleyen yıldız oyuncu, "Yine de ben turun ortada olduğunu düşünüyorum. Bernabeu'da iyi bir skor almalıyız. Bu bilinçle çıkacağız. Sonuçta ateşli bir taraftarın karşısında rövanşı oynayacağız. Kâbus görmek istemiyorsak, Madrid'te avantajı yakalamalıyız" ifadesini kullandı.
İstanbul'a dikkat
Alman Milli Takımı'nda oynayan bir diğer Real Madridli futbolcu Sami Khedira ise, "Galatasaray'ı çok önemsiyoruz. Şampiyonlar Ligi Kupası'nı bu sene almak istiyoruz. Özellikle evimizde avantajlı skor yakalamalıyız. Kötü bir sonuç turu riske etmemize neden olabilir. Çünkü İstanbul'da sıcak karşılanmayacağımızı biliyoruz" dedi.
Bierhoff'tan övgü
Alman Milli Takımı Menajeri Olivier Bierhoff da Galatasaray'a övgüler yağdırdı. Ünlü futbol adamı, "Schalke'yi eleyerek Galatasaray kalitesini gösterdi. Çok değerli oyunculara ve bir teknik adama sahipler. Biz de dikkatle izliyoruz. Real Madrid karşısında da kolay teslim olmayacaklarını düşünüyorum. Çünkü bunu ispatladılar. Bayern Münih ya da Borussia Dortmund'tan biri finalde olacağını düşünüyorum. Umarım karşısında da Galatasaray olur" şeklinde konuştu.
(skorer)
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39