• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C

Mete Eke: 9 milletvekilliğinin 9’una da talibiz

Mete Eke: 9 milletvekilliğinin 9’una da talibiz
MHP 11. Olağan İl Kongresi, MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya'da katıldı.

11. Olağan İl Kongresi’nde divan başkanlığını MHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Kaya yaptı. Kongreye MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Karataş ile çok sayıda partili katıldı.


Kongrede konuşan ve 5 yıldır MHP’nin İl Başkanlığı’nı yürüten Mete Eke, “24 Aralık 2010 tarihinde Kayseri İl Başkanlığı’na atanmış oldum. 2012 yılındaki olağan kongrede seçilmiş il başkanı olarak davamıza hizmet etmiş olmanın onur ve mutluluğunu yaşıyorum. Bu gün burada bir veda konuşması yapmak için huzurlarınızdayım” dedi.
Eke konuşmasını şu şekilde sürdürdü:


“Yaklaşık 40 yıla yakın neferlik görevini yaptığım davada İl Başkanı tacını kafama geçirmiş olmam benim için şereflerin en büyüğüdür. Ben hepinizden helallik istiyorum. Bir kalp kırdıysam herkesten helallik istiyorum. Bundan sonra seçilecek Baki Ersoy kardeşimin ve teşkilatımın emrinde olacağımı, ömrümün sonuna kadar davamın emrinde olacağıma söz veriyorum. Zira bu bir bayrak yarışıdır. Bu güne kadar yönetim kurulu arkadaşlarım ile bu görevi yerine getirdik.


2011 genel seçim sonuçları 135 bin oya tekabül etti. Mahalli idareler seçiminde 223 bin oya getirdik yüzdesel anlamda da yüzde 29.4’e kadar getirdik. Burada şu an itibariyle ülkenin vahameti ortada Kayseri’deki hareketin tablosu da ortada. Birbirimizi severek ve kucaklayarak Kayseri’deki 9 milletvekilliğinin 9’una da talibiz bunu açıklamak istiyorum.”
MYK Üyesi Mustafa Eraslan, ise, “Ben 2008 yılında partiye geldim. Benim Doğru Yol Partim iflas etti. Bu memlekette de siyaset yapma arzusunda olduğumu herkes biliyor. Bana da çok ciddi teklif geldi ve buraya katıldım. Zaman zaman bedel ödemeden bahsediliyor. Çocuklarımın hayatını riske ettim bu bayrağı sallamaya karar verdik. Benim şirketimi ne hale soktular. Niğde ve İncesu’da işim var 3 ay süre istedim ve süreyi vermediler 5.5 trilyon teminatımı nakite çevirdiler. Herkes bir bedel ödedi. Ben bu davada olmaktan, sizinle aynı yolda yürümekten gurur duyuyorum” diye konuştu.


MHP İl Başkanı Adayı Baki Ersoy, "Kayseri İl Kongremizin tarihi partimizin kurulduğu güne denk gelmiştir. Bu durum bizi onurlandırmaktadır. 46 yıllık siyasi tarihinde parti içi demokrasiyi en iyi uygulayan parti MHP'dir. Bu anlamda kongreler dosta güvenin verildiği demokratik platformdur. Partimiz Kayseri'de ve ilçelerde kongrede yapmış ve sıra il teşkilatının belirlenmesine gelmiştir. Bu gün burada çıkacak sonuçla kimse kaybetmeyecek kimse kazanmayacaktır. Kazanan davamız ve partimiz olacaktır.

Korkacak olan sadece diğer siyasi partiler olacaktır. Ülkemiz AKP ile her geçen gün daha da zora gitmiştir. Ülkemiz bölünmenin eşiğine gelmiştir" diye konuşarak AK Parti hükümetini ve icraatlarını eleştirdi.
İl Başkan Adayı Baki Ersoy'un konuşmasından sonra yönetim kurulu listesinde olanların tanıtılmasının ardından seçimlere geçildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39