• BIST 9079.97
  • Altın 2322.425
  • Dolar 32.3226
  • Euro 34.9404
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

Meteorolojiden sıcak hava uyarısı

Meteorolojiden sıcak hava uyarısı
7 ilimizde kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış var. Bir bölgemiz hariç, ülkede sıcaklar normal seyirde olacak.
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin güney ve doğusu parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Karaman, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Akdeniz bölgesinde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİDEN UYARILAR

YÜKSEK SICAKLIK UYARISI: Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının oluşturacağı olumsuzluklara karşı; özellikle yüksek sıcaklığa karşı hassas ve kronik hastalığı olanlar ile yaşlılar ve çocukların güneş ışınlarının dik geldiği 10.00-16.00 saatleri arasında, güneşte kalma süresini en aza indirmeleri ve koruyucu tedbirleri almaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Çatı uçması, ulaşımda aksamalar vs.) karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, Muğla çevrelerinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kuzey Ege Kıyılarında kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin öğle saatlerinden sonra gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla güneyi parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Karaman çevrelerinin gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu, zamanla Doğu Karadeniz'in çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Artvin çevrelerinin gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı, bölgenin kuzeydoğusu çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla batısının parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39