• BIST 9094.06
  • Altın 2324.811
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.976
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SEMİH YALÇIN

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SEMİH YALÇIN
MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SEMİH YALÇIN:"MAZBATALI TERÖRİSTLERİN DOKUNULMAZLIKLARININ KALDIRILMASI İÇİN MHP BİR MADDELİK KANUN TEKLİFİ SUNDU. HALEN CEVABINI BEKLİYORUZ"
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Bölgesi İstişare Toplantısı'na katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “Mazbatalı teröristlerin dokunulmazlıklarının kaldırılması için, MHP bir maddelik kanun teklifini hazırlamak suretiyle iktidar partisi ve ana muhalefet partisine sunmuştur. Halen cevabını bekliyoruz” dedi.
Hilton Otel'de yapılan MHP Kayseri Bölgesi İstişare Toplantısı'na MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP İl Başkanı Mete Eke, Eras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eraslan, Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantıda konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “Bildiğiniz gibi 10 yıllık süreçte mevcut siyasi iktidar Türkiye'yi terör konusunda adeta uçurumun kenarına getirmiştir. 2002 yılında üç yapılı olmasına rağmen 57. Hükümet'in sıfır noktasında teslim ettiği bir terör bu iktidar zamanında bu hale gelmiş, ülke büyük bir kaos içerisine sokulmuştur. Devlet güçlerimiz daha dün Kuzey Irak'ta Kandil merkezli bir PKK terörüyle mücadele ederken bu hükümetin beceriksiz dış politikası yüzünden İran'la olan ilişkilerde sıkıntıya girmiş ve burada da Pjak üzerinden ikinci bir PKK belası hortlatılmıştır. Bu da yetmiyormuş gibi Arap Baharı sonrasında Orta Doğu coğrafyasında Suriye'ye intikal eden iç ayaklanmalar ve isyanlar bu ülkenin kuzeyinde bizi tehdit eden bölgelerde bir otorite boşluğu oluşturmuştur” ifadelerini kullandı.
Kuzey Suriye'de otorite boşluğu olması nedeniyle PKK’nın o bölgede rol almaya başladığını belirten Yalçın, “PKK bu bölgede etkin olma çabası içerisine girmiştir.

Güneyimizdeki üç ülkeden terör ihraç eder noktadayız. Bu önemli hadise karşısında uçak düşürülmesinin akabinde Akçakale'de 5 vatandaşımızın şehit edilmesi bardağı taşırmış, Suriye ile yapılan görüşmelerden diplomatik bir yolla netice alınamayınca bir karşı müdahale söz konusu olmuştur. Bizce Kandil söndürülmeden, Mahmur dağıtılmadan, İmralı susturulmadan terör bitmez. Mevcut siyasi iktidar bu yanlışlarına rağmen MHP'den terör konusunda destek buluyorsa fikir ve düşüncelerimize önce saygılı olup daha sonra da çözüm önerilerimize mutlak suretle riayet etmelidir. Aksi takdirde önümüzdeki 3 yıllık çok önemli dönem Türkiye'nin birliği ve dirliği noktasında aleyhine gelişir” şeklinde konuştu.

Anayasa çalışmalarının iyiye gitmediğini söyleyen Yalçın, “Milliyetçi Hareket Partisi halka verdiği sözü yerine getiriyor. Bazı sosyal medya organlarında gördüğüm için izaha gerek duyuyorum. Bugüne kadar partimiz ülkenin üniter yapısını, ülkenin geleceğini tehlikeye sokacak hiçbir hükme imza atmamış, bununla alakalı hiçbir mutabakat metnini onaylamamıştır. Mazbatalı teröristlerin dokunulmazlıklarının kaldırılması için MHP bir maddelik kanun teklifini hazırlamak suretiyle iktidar partisi ve ana muhalefet partisine sunmuştur. Halen cevabını bekliyoruz. Halbuki bu iki partinin de programlarında dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili halka verdikleri söz vardır. Ona rağmen halen bekletiyorlar. Fakat bu ay ya da önümüzdeki ay içerisinde bir şeyler yapmak durumundalar. MHP'nin önerisini reddedeceklerse bugün niye reddediklerini söylemek zorundalar. PKK'lı teröristleri orada niye koruduklarını açıklamak zorundalar” ifadelerini kullandı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39