• BIST 9079.97
  • Altın 2322.138
  • Dolar 32.3304
  • Euro 34.8834
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

MHP MİLLETVEKİLİ YUSUF HALAÇOĞLU:

MHP MİLLETVEKİLİ YUSUF HALAÇOĞLU:
Başbakan Erdoğan’ın Milliyetçiliği ayaklar altına almasını da eleştiren:
Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, bir basın toplantısı düzenleyerek ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Toplantıda AKP İktidarını eleştiren Milletvekili Halaçoğlu, “Devlet yönetimi oyuncak değildir” dedi. AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer’in kendisine yönelik yaptığı “Kayseri'ye gelmediğini ve seçildiği bölgeyi hiç bilmediğini bir kez daha göstermiştir" ifadelerine de tepki gösteren Halaçoğlu, “zaten oda Kayserili değil, benim Kayserili olduğum kesin. Bunu kimse inkar edemez” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu İl Başkanı Mete Eke ile birlikte parti binasında bir basın toplantısı düzenledi.

AKP hükümetini eleştiren Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Büyükşehir yasasını ile karşılaşılacak sorunların anlattı. Halaçoğlu, “Büyükşehir Belediye Yasası Kayseri büyükşehir bu yasa sadece Kayseri ilini kapsamıyor ilçeleri de köyleri de kapsıyor, köylerin her biri mahalle haline geliyor. Beldeler mahalle haline geliyor. Pazarören Beldesi Mahalle haline gelecek ama burada işin enteresan tarafı, sırf seçimlere kadar milletin hissetmemesi için 5 yıllığına bazı vergilere Büyükşehirde olduğu gibi uygulanmasının önüne engel koydular. Ama şöyle düşünün 5 sonrasında bütün köylerdeki elektrik paralarından tutun su paralarına kadar, emlak vergilerine kadar hepsi büyükşehirde olduğu gibi ödenecektir. Yani tamamen merkezi bir sistem getirilmektedir.” dedi.

Bu yasa ile doğuda yaşanılacak sıkıntıları da dile getiren Halaçoğlu, nereden bakarsanız bakın bu yasanın her yerinde tersliğin meydana geldiğini söyledi. Halaçoğlu, “Yapılan işlerde birde Diyarbakır’ı düşünün bu konuda Diyarbakır belediyesine bütün Diyarbakır ili bağlı, idari özerklik verilmiş büyükşehirlere bunların yanı sıra özel idareler kaldırılıyor, her şey idari ve mali olarak belediye başkanına bağlanıyor. Oradaki köy korucularının aileleri doğrudan doğruya oradaki belediye başkanının kontrolü altına giriyor. Haliyle onların orada görev yapmaları da mümkün değil. İlçelere büyükşehir tarafından gönderilecek maddi çerçeve olanakları ile hizmet götürebilecek. Bunda bile bir uygunsuzluk var. Neresinden bakarsanız bakın bir terslik meydana geliyor. ” diye konuştu.

Devlet yönetiminin kolay bir iş olmadığını da belirten Halaçoğlu, AKP hükümetini eleştirdi Devlet yönetimi oyuncak değildir diyen Halaçoğlu, Yapılan işler devlet adamlığına yakışmayacak bir husus taşıyor. Çünkü devlet yönetimi öyle basit bir yöntem değil. Atacağın her adım, ağzınızdan çıkan her kelime, yaydan çıkan bir ok gibidir. Durduramazsanız ve devlet makamına yakışmaz. Devlet yönetimi oyuncak değildir. Şimdiki yapılacak olan açılımda da aynı sıkıntıları yaşayacağımızdan hiç şüphemiz yok. Ama göreceksiniz ki; iş Arap saçına dönecek. Hele hele büyükşehir yasasına bağlı olarak belediye başkanlarının vilayetin yönetimine vali yerine getirilmesi söz konu edilecek olursa o zaman iş iyice çığırından çıkar bu defa Allah korusun iç savaşa gidecek kadar bir süreç başlar. “ dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Milliyetçiliği ayaklar altına almasını da eleştiren Halaçoğlu, milli değerlerin ayaklar altına alınmasını hiçbir kimsenin kabul edemeyeceğini, Milliyetçiliğin Irkçılık olmadığını ve hiçbir zaman Türk Milletinin zaten ırkçı olamayacağını söyledi.

Kayseri Şehir Hastanesi'nin inşaatının daha yakın bir yere yapılmasını isteyen MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu'nu geçtiğimiz günlerde eleştirerek "Bu hastanenin şehre 1 saatlik ulaşım mesafesinde olduğunu söylüyor. Kayseri'ye gelmediğini ve seçildiği bölgeyi hiç bilmediğini bir kez daha göstermiştir" diyen AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer’e de cevap veren Halaçoğlu, “zaten oda Kayserili değil, benim Kayserili olduğum kesin. Bunu kimse inkar edemez” diye konuştu. Halaçoğlu şöyle devam etti: “İsmail kardeşimiz herhalde beni pekiyi dinlemedi. Ben orada hastaneye karşı çıkmadım. Tam tersine daha merkezi bir yere yapılmasını önerdim. Özellikle raylı sisteme daha yakın bir bölgede olsun ki insanlar daha rahat ulaşabilsin dedim. O hastaneye sadece ambulansla gitmeyecekseniz, otomobille de hadi belki daha rahat gidebilirsiniz, ama toplu taşıma ile gidin bir saatten önce varırsanız, ben kabul edeyim o zaman, Kayseri’yi tanımadığımı. Ama ben Kayseri’yi çok iyi tanıyorum, ondanda daha iyi tanıyorum. Zaten oda Kayserili değil, benim Kayserili olduğum kesin. Bunu kimse inkâr edemez.”
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39