• BIST 9111.31
  • Altın 2323.888
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0176
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

MHP ÖZVATAN VE FELAHİYE İLÇE KONGRLERİNİ YAPTI

MHP ÖZVATAN VE FELAHİYE İLÇE KONGRLERİNİ YAPTI
KAYSERİ MHP ÖZVATAN VE FELAHİYE İLÇE KONGRLERİNİ YAPTI

Milliyetçi Hareket Partisi Felahiye ve Özvatan ilçelerinin 11. İlçe Kongreleri yapıldı. Her iki ilçede de mevcut başkanlar delegelerin oylarının tamamını alarak yeniden başkanlığa seçildi. İlçe kongrelerinde konuşma yaparak AKP iktidarını eleştiren Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mete Eke, son kalenin Milliyetçi Hareket Partisi olduğunu ve son komutanın da Genel Başkan Dr Devlet Bahçeli olduğunu söyledi. 
Geçtiğimiz günlerde kongre takvimini açıklayan Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Teşkilatı ilk iki ilçe kongresini gerçekleştirdi. Felahiye ve Özvatan ilçe kongrelerine Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Prof. Dr Yusuf Halaçoğlu, MHP Kayseri İl Başkanı Mete Eke, Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir, Kocasinan İlçe Başkanı Serkan Tok, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.
Felahiye İlçesinin 11. Olağan Genel Kurul Divan Başkanlığını Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş yaptı. Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İlçe Kongrelerine göndermiş olduğu kongre mesajı okundu.
Faaliyet ve Mali raporların İlçe Başkanı Nuri Mihmat tarafından okunduğu ilçe kongresinde siyasi konuşmaların ardından seçimleri geçildi. İlçe delegelerin tamamını oyunu alan mevcut Başkan Nuri Mihmat yeniden başkanlığa seçildi. Felâhiye İlçe Kongresinin ardından Özvatan İlçe Kongresi de İlçe Teşkilatında yapıldı.
İlçe Başkanı Ahmet Eraslan tarafından faaliyet raporunun okunmasıyla başlayan kongrede Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mete Eke’de bir konuşma yaparak ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.
Özvatanlılara Belediye seçimlerindeki çalışmalarından dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan İl Başkanı Eke; AKP’nin 12 yıldır ülkeyi uçuruma sürüklediğini belirterek ülke gündemini Ekonomi, İç ve Dış Siyaset olmak üzere üç ana başlıkta değerlendirdi. AKP Hükümetinin 12 yıldır ülkeye hiç bir şey kazandırmadığının altını çizen Başkan Eke, “12 yıldır ülkeyi idare eden iktidar incelendiğinde Türkiye’nin 2002 den bu yana geçen 12 yıllık süreçte Cumhuriyet Tarihinden 2002’ye kadar ekonomik borçlanma tutarı 225 milyar dolar, 2002 baz alındığında 2013 ‘e kadar ekonomik borçlanma ise 465 milyar dolardır. Yani 80 yıllık cumhuriyet tarihinde 225 milyar dolar borçlanma 12 yıllık süreçte de iki katı borçlanma söz konusu. Birde buna özelleştirmeleri eklediğimizde AKP iktidarının ekonomiye hiçbir şey katmadığını doğan çocukların borçlu doğdunu, asgari ücret ve emekli maaşlarının açlık sınırının altında göz önüne alındığında ülkenin % 70’inin sefalet ve yoksulluk içerisinde olduğunu görmekteyiz" dedi.
AKP Hükümeti’nin iç politikadaki çalışmalarını da eleştiren İl Başkanı Eke, "Demokratikleşme paketleri adı altında teröristlerle mücadele etmek yerine müzakere metodu seçilen bir yöntem ile bugün teröristlerin kazandığı cüretkâr tutumlar maalesef kendi mahkemelerini, kendi vergilerin toplamaya kadar gitmiştir.” diye konuştu. Başkan Eke sözlerine şöyle devam etti: “Türklüğü, Türk milliyetçiliğini ayaklar altına aldığını beyan eden bir iktidar iç politikada çok ciddi sıkıntı ve bunalımlara hatta bu ülkenin Allah muhafaza bölünmesine gidecek yolu ve kanalı açmıştır.”
AKP’NİN EN BÜYÜK HATALARDAN BİRİSİ DIŞ POLİTİKADA YAŞANMIŞTIR.
Son olarak iktidarın 12 yıllık süreçteki en büyük hatalarından birinin de dış politikadaki izlediği yollar olduğuna dikkat çeken Eke, Suriye sorununu değerlendirdi. “Suriye’de ciddi bir kaos ortamı var. Suriye’den ülkemize çok ciddi bir mülteci akını başlamıştır. Dış İşleri Bakanımız bu mülteci sayısının 100 bini geçmesi halinde kırmızı çizgilerle altını çizerek stop ettiririz deklaresine rağmen ülkemizde Suriyeli sayısı 2 milyona yaklaşmıştır. Kayseri’de ise Suriyeli mülteci sayısı ise 20 bin civarında. Bunun ülkemize verdiği ekonomik maliyet 4 milyar dolar civarına erişmiştir. Bu yetmemiş lise ve muadili okul mezunu Suriyeliler üniversitelere sınavsız olarak istedikleri üniversitelerde okumaları haiz olmuştur. Bunun Türkçedeki karşılığı nedir? Bizim çocuklarımız dershane dershane gezerek fedakârlıklar yaparak üniversiteye sokmak için bütün gayretlerimizi hiçe saymak değil midir? Nedir bu tanınan imtiyazlar, bunları anlamak mümkün değildir” diye konuştu.
2015 seçimlerinin önemine de vurgu yapan Başkan Eke, 2015 seçimlerinin Türkiye’nin kaderi olduğunu belirterek Milliyetçi Hareket Partisi’nin son kale olduğunu ve bu kalenin son komutanın da Dr. Devlet Bahçeli olduğunu sözlerine ekledi.
İl Başkanı Mete Eke’nin ardından konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Grupbaşkanvekili Prof.Dr Yusuf Halaçoğlu, son günlerde gündemde olan yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayının maliyeti ve aylık elektrik giderleri hakkında eleştirilerde bulundu. Sarayın aylık 700 bin TL elektrik gideri olduğunu belirterek Halaçoğlu, 5 yıl sonra elektrik giderlerinin yapım bedeli ne denk geleceğini söyledi.
Yapılan konuşmalar sonrasında Özvatan Yönetim Kurulu Üyesi Hanifi Özdemir ülke gündemi ile ilgili yazdığı Siz Kömür sandınız yanan bizdik isimli şiiri okudu.
Kongre de siyasi konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Mevcut Başkan Ahmet Eraslan’ın tek liste ile yeniden aday olduğu kongre de delegelerin oylarının tamamını alan Eraslan, güven tazeleyerek yeniden İlçe Başkanlığı görevine seçildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39