• BIST 9079.97
  • Altın 2324.229
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9268
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

MHP VE CHP İTTİFAK OLACAK MI ?

MHP VE CHP İTTİFAK OLACAK MI ?
Devlet Bahçeli O İddialara Cevap Verdi
Gençlerin oyuna göz diken MHP lideri “10 milyon oy iktidar değiştirir” dedi. Devlet Bahçeli Suriye 'deki Kürt oluşumunun Türkiye 'yi böleceğini de iddia etti.

MHP Lideri Devlet Bahçeli de gazetecilerle önceki akşam iftar yemeğinde biraraya geldi. Vatan gazetesinde yer alan habere göre MHP lideri gündemdeki gelişmeleri şöyle değerlendirdi:

BU MİLLET ZEKİDİR: Halka “birbirinizi ihbar edin” demek, Başbakan 'ın tavsiye edeceği şey değil. Tencere, kapak işini bıraksın. Onu yasaklarsa bu millet zekidir, yine bir şey bulur. Siyasetçi saatlerce konuşup derdini anlatmaya çalışıyor, ama iki çizgiyle dünyanın meramı aktarılıyor. Siyasilerin en çekindiği konu mizahtır..

BİR TEK MAAŞ: Başbakan, “kredi kartı almayın” diyor. Ben kullanmıyorum. Birisi “kredi kartını göster” derse, cüzdanından benden çok kredi kartı çıkar. Bende sadece milletvekillerine bir bankamatik kartı verdiler, o maaş kartı var.

TEPKİ HAKKI: Gezi Parkı 'nın sosyolojik ve bilimsel olarak iyi analiz edilmesi gerekir. Genç nesil bilgisayarla tüm dünyaya açılıyor, neler olup bittiğini takip ediyor. Gördüklerini inceliyor, hayal ediyor. Özlemler fışkırması var zihninde. Bunu kendi ortamında bulamayınca da herhangi bir sosyal tepki koyma, onun en tabi hakkıdır... Böyle malzeme ideolojik mücadele yürütenler için bulunmaz Bursa kumaşı. Hemen değerlendirirler... Oradan, buradan girer o gençleri yönlendirirler. MHP olarak gençleri hep şiddetten uzak tutmaya çalıştık ve bu yönde tavır sergiledik, sergiliyoruz.

SANDIĞA GİDİN: 18-25 yaş grubu nüfusun yüzde 13 'ünü temsil ediyor. Bir takım şiddet eylemlerine, marjinal grupların tahrikine kapılacağınız yerde sandığa gidin. 10 milyonu aşkın bir nüfustur bahsettiğim. 18-25 yaş grubu, Gezi Parkı 'nda gazla, suyla muhatap olacağı yerde sandıkla muhatap olsa iktidarı yerle bir eder. İstendiğini de iktidar yapar. İlk seçimde bu kitlenin sandığa gitmesini bekliyorum. Buna da teşvik edeceğim. Çünkü bu demokratik gelenek ilk oy vermede oturursa, bundan sonra devam eder. Türkiye yanıyor adam sandığa gitmiyor, oyunu koruyamıyor. Böyle bir demokratik alışkanlık su ve gaza göre memleket için daha hayırlıdır.

İTTİFAK İDDİALARI: CHP ile ittifak yok. MHP adaylarını gösterecek ve tek başına, kararlı şekilde seçime girecek. CHP ve başka partilerin böyle düşüncesi varsa, vazgeçmelerinde yarar var. “Seçim ittifakı” diyerek, AKP 'nin ekmeğine yağ sürmekten vazgeçsinler.

“REKABET” ESPRİSİ: İktidar, devlet gücünü ezici ve haksız şekilde kullanıyor. Medya, iktidarın emrinde... Kilometrelerce gidip 3-5 bin kişiye hitap ediyoruz. Yollarda geçerken köy evlerinin çatılarında ikişer çanak anten görüyorum. O çanak antenler durmadan 'Recep, Recep'derken bununla nasıl rekabet edeceğiz? Vatandaşa gerçekleri nasıl anlatacağız? Siyasette de rekabet kurulu kurulmalı!

KÜRT YAPILANMASI: Özerk bir Kürt yapılanması, Türkiye 'yi yakından etkiler. Irak 'tan sonra Suriye 'de özerk bölge oluşması, Türkiye 'yi kamçılar. Bir takım hevesler ortaya çıkar. Güneyde Kürt devleti Türkiye 'yi böler.

KADER BİRLİĞİ YAPMIŞLAR

Bahçeli “Gerek Köşk seçiminde gerek AK Parti liderliği konusunda Erdoğan ile Gül 'ün karşı karşıya gelmeleri sözkonusu olabilir mi?” sorusu” üzerine şunları söyledi” Zannetmiyorum. Zaman zaman bu tür şeyler çıkartılıyor. Erdoğan ve Gül, kader birliği yapmış arkadaşlar. Dış faktörlarin etkisi ve çıkarları için birbirlerini kolay harcayacaklarını zannetmiyorum. 5 arkadaş olarak yola çıktılar. Şimdi biri Cumhurbaşkanı, biri Başbakan, biri Meclis Başkanı, biri Başbakan Yardımcısı. 10 yıldır yollarına devam ediyorlar. Ne oldu da 'senin yerine ben geçeyim'diye düşünsünler.”

EGE'DE BEŞİ BİR YERDE YAPACAĞIZ

CHP 'nin MHP 'nin eski adayı Mansur Yavaş 'la Ankara Büyükşehir adaylığı için temasta olduğu sorularına Bahçeli, “İlgi alanımızdan çıkmış şahsiyet, ne yaparsa yapsın, isterse aday olsun” yanıtını verdi. Bahçeli, MHP 'nin büyükşehir belediye başkan adaylarını diğer partilerden önce Ramazan Bayramı 'nın hemen ardından açıklayacaklarını belirtti. Adayların bölge bölge gruplar halinde açıklamayı planladıklarını belirten Bahçeli, “Mesela Ege 'de 'beşi bir yerde'yapacağız. Beş ili bir programda açıklayacağız. Akdeniz 'de yine bir kaç ili birden açıklayacak. Zamanı iyi kullanacağız” dedi.

Beyaz gazete
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39